Петък, 23 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Круиз до Аляска и какво ще видите там

  21.11.2023 09:30  
Круиз до Аляска и какво ще видите там

Спиращи дъха гледки, блестящи ледници, много диви животни, зашеметяващи природни картини, китове, глетчери, величествени гори и невероятна тишина – това е Аляска. Красива, непозната, интересна и всичко тук е необичайно. А местната американска култура също предлага зрелищни атракции, които привличат круиз пасажерите. Има толкова много да се види  в Аляска!

За да прекарате едно незабравимо приключение препоръчваме да комбинирате Вашия круиз с наземен тур – от 10 до 14 нощувки.

Повечето круизни компания и кораби, които посещават Аляска залагат на седем дневни маршрути, обикновено плаващи покрай Inside Passage и посещават Glacier Bay National Park или Hubbard Glacier, спират на четири или пет  пристанища по време на круиза. Но от друга страна повечето круизни линии също предлагат разнообразие от възможности за разширен пакет „круиз-тур“, чрез който пасажерите имат възможност да навлязат в дебрите на Аляска чрез влак, за едно още по-изчерпателно изследване на забележителностите, като Denali National Park.

Поради климатичните особености круизите до Аляска са организирани стриктно по време на летните месеци, от началото на май до средата на септември. Юни, юли и август може да бъдат класифицирани като пиковия сезон, когато най-високите средно-дневни температури могат да достигнат 25 градуса, така че тези, които търсят най-подходящото време за пътуване е добре да резервират круиз през май или септември, когато температурите са  обичайно около 10 градуса.

Разнообразие от круизни кораби може да видите в Аляска, включително и луксозни плавателни съдове и средно големи кораби - повечето от които предлагат разширени програми за деца, подходящи и за семейни пътувания. Докато по-голямата част от компаниите отплават от Ванкувър (Британска Колумбия), Сиатъл става все по-полулярен и се превръща в предпочитан homeport през лятото за много линии. И двете отправни точки на качване / слизане позволяват на корабите да посетят най-популярните пристанища по времен на един круиз в Аляска: Juneau, Ketchikan и Skagway.



  Последни новини
  Анкета