Петък, 23 Фев 2024
        
Дестинации

Круиз до Дубай

  21.11.2023 13:50  
Круиз до Дубай

Дубай и емирства

Обединените арабски емирства са изключително популярна и модерна дестинация, която всеки трябва да посети. Най-голямото естествено пристанище е Дубай, но и на няколко други места, като Абу Даби и Шарджа, са изградени пристанища, позволяващи акостирането на големи кораби. Това се налага от малката дълбочина на Персийския залив и множеството малки острови и коралови рифове, разположени в близост до брега.

През годините Дубай става все по-привлекателна туристическа дестинация – синоним е на лукс, екзотика и класа. Пътува се с цел почивка, забавление, шопинг и опознаване на впечатляващата арабска култура.

Най-лесният, евтин и удобен начин за посещение на най-популярните арабски емирства е на борда на круизен кораб.

Климатът е пустинен и субтропичен, температурите през деня могат да бъдат изключително високи, затова не ви препоръчваме да пътувате през лятото в тази част на света. Месеците, които са подходящи за посещение на региона са от ноември до март.

Основните пристанища на отплаване са Дубай и Абу Даби, като популярни маршрути са тези с престой на кораба на пристанище в Дубай една или две нощи, което е чудесна възможност да разгледате Дубай, възползвайки се от лукса на борда.

Най-предпочитани са седемдневните круизи, които предлагат, освен Дубай и Абу Даби, посещение и на Оман, остров Сир Бани и Кор Факан, или  съвсем новите круизни дестинации в района - Бахрейн и Катар. За да успете да видите всички изброени, най-удобно ако изберете двуседмичен круиз.

Предлагат се и много варианти за комбинирани круизи от Европа до ОАЕ, възможно е да се включите и като част от Околосветски круиз до Индия.

Документи за пътуването Ви задължително трябва да включват международен паспорт с валидност минимум 6-месеца след края на круиза.

За българи региона на Обединени Арабски Емирства за туристически пътувания е безвизов, единствено ако изберете маршрут, включващ Катар, ще Ви е необходима виза, но в повечето случаи срещу малка такса се издава на борда на круизната компания.

Ако желаете да се докоснете до лукса на арабския свят по интересен и нестандартен начин – доверете се на нашите круизни специалисти и те ще подготвят най-подходящия маршрут за вас!



  Последни новини
  Анкета