Четвъртък, 22 Фев 2024
        
Дестинации

Круиз из Карибите

  22.11.2023 10:05  
Круиз из Карибите

Кариби

Какъв по-хубав начин да посетите Карибския регион, от този на борда на „специалистите“ в региона Royal Caribbean и Celebrity Cruises, а защо не да останете свързани с европейската атмосфера на корабите не MSC Crusies? 

Там има от всичко по много: екзотика, безкрайни плажове, дълбоко синьо море, интересна култура и ботанически градини с характерна растителност. Регионът носи името на карибите – индиански народи с общ език и култура, които населяват островите преди те да бъдат открити от европейците.

Географското положение и благоприятният климат дават възможност за круиз през цялата година: пълен релакс, златни плажове, изумрудени води, спорт и забавления. 

И все пак, най-благоприятното време за пътешествия из региона е сухият сезон – месеците от ноември до април.

Най-разпространени са 7-дневни маршрути, които разделят обичайно региона на 

Западни Кариби:

С начално пристанище Маями (Флорида), Порт Канаверал (Флорида) или друго, но обичайно от САЩ , като може да посетите Белиз, Хондурас, Мексико, Куба, Ямайка, Роатан, Кайманови острови и Бахами. MSC предлагат и алтернатива за отплаване от  Хавана (Куба), което Ви спестява необходимостта от виза за САЩ. 

Източни Кариби 

е дестинация, която предлага много възможности за отплаване, извън пристанища на САЩ като остров Мартиника и Гуадалупе, и дори Доминиканска Република, което се съчетава чудесно с почивка в луксозен курорт преди или след круиза. Тук можете да се насладите на пътешествие и сред Антилските острови като Вирджински острови, Доминика, Антигуа и Барбуда, Сен Китс и Невис, Барбадос.

Разбира се, възможностите за комбинации са много – можете да съчетаете Западни и Източни  Кариби с 10 до 21-дневен круиз, както и да избягате за кратко от 1 до 5-дневни маршрути.

Ако сте авантюристично настроени или пък желаете да се възползвате от изгодни оферти, можете да се включите в Grand Voyages от Европа до Кариби през есента или от Кариби до Европа в края на зимата.

Документи за пътуването Ви задължително трябва да включват международен паспорт с валидност минимум 6-месеца след края на круиза.

Когато маршрута започва или включва пристанище на територията на САЩ, задължително се изисква туристическа виза за САЩ за български граждани. 

Ще имате нужда от виза и за Ямайка, която голяма част от круизните компании издават на борда на кораба срещу допълнителна такса.

Куба, за която предварително трябва да издадете в България, като за целта можете да се възползвате и от нашите услуги.

Доверете се на нашите круизни специалисти и ще получите най-добрия съвет за организирането на вашето пътешествие в Карибско море!



  Последни новини
  Анкета