Петък, 23 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Какво предлагат круизите из Западното Средиземноморие

  23.11.2023 10:30  
Какво предлагат круизите из Западното Средиземноморие

Западно Средиземно море е един най-предпочитаните круизни маршрути, както за начинаещи, така и за круизни пътешественици с опит. Този регион на Европа винаги може да Ви изненада и да Ви даде шанс да го преоткривате многократно.

Тук има за всекиго по нещо: Ренесанс, архитектура, изскуство, изтънчени вина и великолепна храна. Можете да се насладите на всичко с посещение на Италия, Испания, Франция, както и на още много с Малта, Португалия и дори Мароко.

Сезонът на средиземноморските круизи започва през април и продължава до края на октомври, като температурите варират от 20 С до 35 С градуса. Лятото от юни до август е най-подходящото време, но и особено натоварено, когато училищата са в лятна ваканция и семействата пътуват заедно. През този период круизните кораби са наистина пълни и ваканцията е посветена на семействата с деца.

Май и ранната есен са по-добър избор, ако искате да избегнете тълпите от туристи и да попаднете на по-добра оферта, но времето може да бъде хладно за плуване и плаж.

Седемдневните круизи обикновено тръгват от Рим или Барселона (Испания), Генуа (Италия), или Савона (Италия), след което плават на изток към  италианската Ривиера или на запад покрай бреговете на Франция (Монте Карло или Ница), Испания, или Португалия , със спирки в Балеарските острови, Корсика или Сардиния.

Разбира се, има възможност и за по-кратък отдих от 4, 5 или 6 нощувки, когато дори може да започнете пътуването си от Рим и да го завършите в Барселона, което е чудесен да се насладите и на двете дестинации като си добавите допълнителни нощувки. Или да се насладите на повече като предпочетете по-дълги маршрути от 8 до 12 нощувки с посещение на Мароко и/или Португалия, или повече дни за релакс на борда.

Доверете се на нашите круизни специалисти и ще получите най-добрия съвет за Вашето круизно пътешествие.



  Последни новини
  Анкета