Четвъртък, 29 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Вижте повече за круизите из гръцките острови

  28.11.2023 09:41  
Вижте повече за круизите из гръцките острови

Островите на Гърция се разделят на: Додеканези, Йонийски острови, Саронически острови, Северни Споради, Северноегейски острови, Циклади. Общият брой на гръцките острови варира от 1200 до 6000, а броят на населените от 166 до 227. Най-популярната дестинация за круизни пътувания са Йонийските острови: Корфу, Левкада, Кефалония, Закинтос и др, и разбира се, и Цикладите: Санторини, Миконос, , Милос, Сирос и др.

Това е особено любима круизна дестинация за българите, поради близостта на основното пристанище на отплаване – Пирея, достъпните цени и възможността да бъде разгледана красивата природа на няколко острова за кратко време.

Независимо дали сте почитатели на спокойната лятна почивка на плажа или пък сте активни натури - фенове на водните и плажните спортове и разходките, круизът на  гръцките острови няма да ви разочарова нито за миг.

Сезонът за пътешествия до тази дестинация започва през април и продължава до късна есен – септември-октомври, като температурите варират от 20 С до 35 С градуса. Лятото от юни до август е най-подходящото време, но и особено натоварено, когато училищата са в лятна ваканция и семействата пътуват заедно. През този период круизните кораби са наистина пълни и ваканцията е посветена на семействата с деца.

Май и ранната есен са по-добър избор, ако искате да избегнете тълпите от туристи и да попаднете на по-добра оферта.

Тук най-популярните круизни маршрути са „5 гръцки острова“ или „7 гръцки острова“ с круизна компания Celestyal Cruises и обикновено те са 4, 5 или 7 дневни. Основните пристанища на отплаване са Атина (Пиреа) и Кушадасъ – и двете удобни за достигане дори със собствен транспорт. Има и по-продължителни круизни пътувания, започващи от Западното Средиземноморие, включващи и част от гръцките острови, които се предлагат от компании като Celebrity, Royal Caribbean, MSC и Costa Cruises. 

Ако желаете по-нестандартна лятна почивка на любимите гръцки плажове – свържете се с нашите круизни специалисти, които ще ви помогнат да подберете най-добрия маршрут за Вашето пътуване!



  Последни новини
  Анкета