Вторник, 27 Фев 2024
        
Кораби Морски круизи Новини

Туроператорът Ocean travel е номер 1 за гръцките круизи на Celestyal

  28.11.2023 16:11  
Туроператорът Ocean travel е номер 1 за гръцките круизи на Celestyal
Обновеният кораб Celestyal Journey е обичан от българските туристи
  Мирослав Иванов

Българският туроператор Ocean Travel води най-много българи на круизите на Celestyal Cruises, които тръгват от Гърция, съобщиха за CruiseNews от компанията. Над 4000 туристи сме изпратили през тази година, като се отбелязва голям ръст и интерес, каза управителят на туроператора Соня Недялкова. Те са пътували по програмите на круизната компания из гръцките острови и по най-атрактивната – „Три континента“. Последната ще бъде спряна от 1 декември 2023 г. заради слабия интерес след отпадането на Израел заради войната с „Хамас“. „Българите търсеха най-много тази програма, защото включваше Израел с посещение на Божи гроб. На второ място и заради Пирамидите в Египет. Вследствие на ситуацията не желаят да пътуват по нея без Израел“, обясни Недялкова. „Три континента“ тръгваше от Атина и преминаваше през островите Крит, Родос, Кипър (Европа), Египет (Африка), Израел и Кушадась в Турция (Азия). Тя се изпълняваше от напълно обновения кораб Celestyal Journey.

Програмата ще бъде заменена от круиз до три нови държави (Хърватия, Черна гора и Италия), като се добавят шест нови пристанища (Кефалония, Дубровник, Котор, Бари, Корфу и Катаколо) за 2024 и 2025 г.. Celestyal Journey ще открие новия сезон на 2 март 2024 г. Новият 7-дневен круиз "Раят на Адриатика" („Heavenly Adriatic“) ще включва цял ден в Кефалония, Котор, Бари и Корфу, както и късна вечер в Дубровник и половин ден в Катаколо.

Пътешествията през 2024 г. вече са в продажба, а плаванията за 2025 г. ще бъдат в продажба в близките седмици, каза Соня Недялкова. В допълнение към новия круиз "Раят на Адриатика" („Heavenly Adriatic“), Celestyal ще обнови още две плавания през 2024 г., като замени маршрутите "Три континента" на 9 и 16 март с любимия маршрут "Идилична Егея" („Idyllic Aegean“), с тръгване от Атина и спирки в Солун, Кушадасъ, Ираклион, Миконос, Санторини и Милос, преди да се върне в Атина.

„Интересът към гръцките острови винаги е голям. Групите се пълнят бързо и за следващата година“, коментира Недялкова. Според нея има дати за април и май вече със записани по 100 българи на тръгване.

Туроператорът отделно предлага и почивки в Гърция със собствен транспорт или с организиран автобус. Най-голямо търсене има към остров Корфу с автобус и ферибот и към Лефкада.

Ocean Travel работи още и директно с голямата европейска круизна компания - MSC Cruises. В момента има изгодни оферти за коледния круиз с най-новия кораб - MSC Euribia, с тръгване на 19 декември 2023 г. от Амстердам, който включва Нидерландия, Белгия, Франция, Великобритания и Германия, обясни Соня Недялкова.

Интересно предложение има за круиз бели нощи по Северно море с включени Норвежките фиорди, който тръгва на 1 юни 2024 г. от Копенхаген, Дания, и е до 9 юни. Той също е с новия кораб MSC Euribia. От Ocean Travel организират директен чартър с „България Еър“ до Копенхаген с настаняване в 4-звезден хотел в датската столица преди отплаването. Цените започват от 3190 лв. на човек в двойна каюта, самолетни билети, трансфери, all inclusive на кораба, медицинска застраховка с „Евроинс“. Отделно се заплащат пакет с алкохол и екскурзиите по места. От туроператора очакват да заведат 150 българи на този круиз.

Други интересни оферти има за обиколки с корабите MSC Seaview из Италия, Испания и Франция, както и с MSC Opera по гръцките острови Родос и Кос, Бодрум в Турция и Бари в Италия.

Мирослав Иванов



  Последни новини
  Анкета