Сряда, 28 Фев 2024
        
Дестинации Новини

Круизи до Япония

  29.11.2023 09:30  
Круизи до Япония

Япония или „Страната на изгряващото слънце“ е нестандартна, интересна и привлекателна дестинация за вашето круизно пътуване. Страна на контрасти, на древни традиции и богата култура, на красива природа и космополитни градове, на храмове и суши-ресторанти, на чаени церемонии и високи технологии, на могъщата планина Фуджи и на нежните цветове на вишните – Япония е всичко това и много повече. Открийте я за себе си!

В Япония има много национални паркове. Някои от най-известните са: Daisetsuzan, Bandai-Asahi, Nikko, Kirishima с водопада Senrigataki, Seto-Naikan, Sikotsu-Toya, Chichibu-Tama и Fuji-Hakone-Izu. Вторият по големина остров в Япония – Хокайдо („пътят към северните морета“), се счита за най-рядко населения и „зелен“ остров на архипелага. Върху около 10% от площта на острова се намират повече от 20 национални парка.

Сезонът за пътешествия до тази дестинация е почти целогодишен като круизните компании пропускат най-студените месеци декември и януари, но все пак може да се открият и Новогодишни круизи за желаещите в региона. Най-предпочитаните месеци за посещение с апрез пролетта от март до май, когато студът на зимата отстъпва, топли ветрове започват да духат от юг, сливите и вишните разцъфтяват в красиви цветове. През лятото започва от юни до август започва сезон с повече валежи, но пък е най-подходящ за посещение на най-северния остров Хокайдо, където няма дъждовен сезон. Красивият пейзаж на острова е моделиран в продължение на милиони години от активна вулканична дейност. В момента има пет активни вулкана. Тарумае, издигащ се живописно над езерото Шикоцу в националния парк „Шикоцу-Тоя“, е изригвал десет пъти през ХХ в., като последния път – през 1982 г. Поради същите причини Хокайдо редовно е разтърсван от по-слаби или по-силни земетресения средно по веднъж на седмица. Много от круизните маршрутите в Хокайдо включват и посещение на руския остров Сахалин, който е само на 50 км на юг.

Посещение на Япония през есента също е интересно, когато японците се радват на красива есен и вкусни плодове, наслаждават се на сезона за прибиране на реколтата. Основните пристанища на отплаване са Баошан, Йокохама, Токио и Тиендзин, като възможностите са от 3 дневен круиз до двуседмичен – според възможностите и предпочитанията на пътуващите. Маршрутите до Япония често съчетават посещение и на пристанища в Южна Корея или Тайван.



  Последни новини
  Анкета