Понеделник, 04 Мар 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

От Париж до Атлантическия бряг

  30.11.2023 15:00  
От Париж до Атлантическия бряг
  Google

Пътешествие в света на импресионистите, из градовете и местата, които са ги вдъхновявали, за да създадат едни от най-великите произведения на изобразителното изкуство. Пътешествие в кулинарната традиция на Франция, от ароматните кроасани до гъшия дроб, придружени с чаша първокласно вино. Пътешествие по река Сена от града на светлините до края на европейския континент при срещата му с Атлантика.

Всичко това е възможно с речен круиз из Нормандия от Париж до Атлантическия бряг на борда на MS Monarch Countess. Възползвате се от невероятната оферта на Apollo Cruises на цени от 2820 лв. с продължителност 8 дни, като пътуването започва на 20.08.2024 г. от Париж.

Програма:

1 ден – Париж. Настаняване на круизния кораб.

2 ден - Ден в Париж, за да можете да останете в града и да посетите част от неговите музеи. Отплаване в 16.00 ч.

3 ден - Вернон – Живерни. Много рано сутринта ще акостирате във Вернон и ще останете до обяд. След това ще се отправите на екскурзия до едно от най-романтичните места край Сена – селцето Живерни, където е живял художникът Клод Моне. Спомнете си за великолепните му лилии и ще видите с очите си японския мост и реката, увековечени в платната на художника. Връщане се на борда в 12.00 ч. и отплаване за Атлантическия бряг.

4 ден – Хавър. В този ден ще се отправите на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите. Ще пътувате из Алабастровия бряг, за да посетите красивия крайбрежен град Етрет и да видите известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходите из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви. След обяд на борда ви предлагат още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор. Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството.

5 ден - Каудебек-ан-Ко и Руан. До обяд ще бъдете в Каудебек-ан-Ко, едно от малките, но красиви градчета на Сена. Разходете се покрай реката, после из уличките на стария град и непременно посетете готическата катедралата. Ароматно кафе с палачинка или шоколадов мус ще бъде чудесно продължение на тази сутрин. Отплавате в 13.00 ч. и в 17.00 ч. ще бъдете в Руан. Някога столица на кралство Англия, Руан продължава да очарова с цветните си фасади и фахверкови къщи. Ще се разходите из стария център, непременно ще посетите катедралата Нотр Дам с известния астрономически часовник от 16 век и ще видите съда и пазарния площад, където Жана д`Арк изгаря на кладата.

6 ден - Лез Андели. Напускате Руан след полунощ. Има престой в Лез Андели от 08.00 до 11.00 ч. Само на няколко километра се намира величественият Шато Гаяр, издигнат преди 800 г. от Ричард Лъвското сърце. От върха на скалистия връх, където е разположен замъкът, се открива невероятна гледка към Сена. Ще се върнете на борда за обяд, защото ви очаква нова спирка – селцето Ла Рош Гийон, където ще бъдете от 15.00 до 19.00 ч. Разходете се из центъра с исторически къщи и църкви от 15 и 17 век, а после може да се изкачите до средновековния замък от 12 век, който се издига над селото.

7 ден – Конфлан. Престой в Конфлан от полунощ до 15.00 ч. Ще посетите селцето Овер сюр Оаз, една разходка в картините на гениалния Винсент Ван Гог. Овер става световноизвестен с платната му – „Портрет на доктор Гаше“, „Църквата Успение Богородично“ и „Ниви с гарвани“. Ще видите житните поля, църквата и страноприемницата Раву, където Гог прекарва последните 2 месеца от живота си и творбите му ще оживеят пред очите ви. От тук се отправяте към Париж, където ще бъдете в 20.00 ч. за прощална нощ с най-прочутия град в света.

8 ден – Париж. След закуска напускане на кораба.

Повече подробности тук!



  Последни новини
  Анкета