Петък, 01 Мар 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Към Зората на Севера

  01.12.2023 16:07  
Към Зората на Севера

Аурора Бореалис или „Зората на севера“ е една от най-магичните гледки на земята. Тя се случва, когато слънчевият вятър достигне земната магнитосфера и в зависимост от височина на тази среща, сиянието може да има различни цветове. Септември е периодът, в който танцът на светлините може да се наблюдава в Исландия и ако имате късмет, това ще бъде най-страхотното ви изживяване по време на круиза. От Бояна-МГ ви канят на лов за Северното сияние с MSC Preziosa. Пътуването е 12 дни/11 нощувки с тръгване на 28.08.2024 г.

Програмата:

1 ден – Хамбург. Полет София – Франкфурт и Франкфурт – Хамбург. Трансфер и настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден – Хамбург. Закуска. Разположен при вливането на река Елба в Северно море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. По време на обиколката ще разгледате историческата част, където се намират Кметството,  запазените средновековни църкви, старите морски складове от 19 век – включени в листата на ЮНЕСКО и модерния район Хафен сити.

3 ден - на вода

4 ден - Къркуол, Оркни, Шотландия. Къркуол е административен център на архипелага Оркни. С основаването си е бил столица на викингите и дълга част от историята му е свързана с тях. През Средновековието се оформя като важен търговски и религиозен център.

5 ден - Още един ден на борда. Ще можете да се отпуснете в СПА центъра, да пазарувате в бутиците и да обиколите заведенията.

6 ден - Рейкявик, Исландия. Престой в Рейкявик от 08.00 до 21.00 ч.

„Златният кръг“ е най-известната екскурзия в Исландия, по време на която ще видите природата, която превърна страната в световна дестинация.

7 ден – Исафьордур. Исландия е различна и непозната страна с грандиозни водопади и дълбоки фиорди. Напускайки кея, ще имате около час за живописно пътуване до Динянди, великолепен водопад, който се намира в красивия фиорд Арнарфьордур. Висок около 100 метра, той се спуска каскадно по планинския склон, разстилайки се като булчински воал. Екскурзията също така дава възможност да се запознаете с издълбания от ледници регион в най-старата част на Исландия. Зашеметяващите пейзажи включват всичко – от тесни проходи през остри планински хребети до дълбоки, красиви фиорди, където фермите и селата се сгушват на тясна ивица земя.

8 ден - Акурейри, Исландия. Пристанището на Акурейри е едно от най-добрите места в страната, защото заливът, в който идват да се хранят различни морски бозайници е целогодишно без лед. Незабравима екскурзия за наблюдение на тези прекрасни морски създания. В допълнение към изобилието от морски птици кайри, в залива идват сини китове, белоклюни делфини и игриви морски свине – бозайници, близки до делфините, които обичат да плуват около лодките. Най-голямата атракция обаче са гърбатите китове, които лесно се разпознават по черно-белите си плавници и фонтаните вода около тях.

9 ден - на вода. Пълни с впечатления от Исландия отплавате на юг. Използвайте деня за почивка или изберете от многото атракции и забавления, които се предлагат на борда.

10 ден - Леруик, Шетландски острови. Леруик е столицата на Шетландските острови и най-северният град на Великобритания. Смята се, че е основан от контрабандисти, а обликът му отразява влиянието на келти, норвежци и британци.

11 ден - на вода . Още един ден, през който ще плавате, наслаждавайки се на круиза.

12 ден – Хамбург. Пристигане в Хамбург в 07.00 ч. След закуска напускате кораба и се отправяте към летището за полет Хамбург – Мюнхен – София.

Повече подробности тук!



  Последни новини
  Анкета