Неделя, 10 Мар 2024
        
Дестинации Новини

Какви круизи има из Атлантическото крайбрежие на Европа?

  04.12.2023 09:52  
Какви круизи има из Атлантическото крайбрежие на Европа?

Круизите около Европа предлагат изключителна възможност да посетите едновременно знакови пристанища в Средиземно море, както и красиви градове по атлантическото крайбрежие на Холандия, Белгия, Франция, Испания, Португалия и Великобритания. Това са така наречените позициониращи круизи тръгващи  от север към юг или обратно, от Балтийско и Северно море към атлантическите брегове на Западна Европа и Средиземно море. 

 Основни отправни пристанища за круизи по атлантическото крайбрежие на Европа:

Барселона, Саутхемптън (Лондон), Амстердам, Копенхаген. Включени в круизните маршрути държави: Испания, Португалия, Франция, Великобритания, Холандия, Дания, Белгия, Германия. Западните европейски пристанища включват различни космополитни градове като Париж (Хавър) във Франция, Брюксел и Брюж (Зеебрюге) в Белгия, Амстердам в Холандия..

Сезонност: Круизите около европейското атлантическо крайбрежие са от позициониращ тип и се осъществяват еднократно – на пролет, при придвижването на някои кораби от Средиземно към Северно и Балтийско море и на есен, при обратното придвижване на същите кораби от север на юг. Възможно е обаче, подобни позициониращи круизи да се изпълняват и в средата на лятото. Някои круизни компании извършват регулярни маршрути до пристанища в Бенелюкс или до пристанища в Бискайския залив и по португалското атлантическо крайбрежие. Най-подходящото време за круиз по атлантическото крайбрежие на Европа: От април до октомври. Предимство на тези маршрути за българи е, че може да пътувате само с личната си карта, с изключение на някои круизни компании с различни изисквания. Ако желаете да се откриете чара на една от най-екзотичните европейски дестинации – доверете се на нашите круизни специалисти и те ще подготвят най-подходящия маршрут за вас!

 



  Последни новини
  Анкета