Сряда, 06 Мар 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Великденско изживяване с Costa Toscana

  06.12.2023 14:03  
Великденско изживяване с Costa Toscana

Отпразнувайте Великден на круиз и пътувайте до топли дестинации, като Барселона, Марсилия, Савона и други. Резервирайте своята ваканция с Травелаги. Периодът на пътуването е 03-10.05.2024 г., а в цените, които започват от 1340 евро, са включени самолетни билети и представител от агенцията. Подарете си 8-дневно пътешествие на Costa Toscana, най-новият кораб на круизната компания Costa, и ще имате едно незабравимо изживяване.

Програма:

Ден 1 Редовен полет София – Рим. Оганизиран трансфер до пристанище Чивитавекия за отплаване с Costa Toscana в посока Савона. Вечеря и забавления на борда.

Ден 2 Савона. След закуска се отправяте на пешеходна разходка из пристанищния град Савона. Градът е разположен на брега на Лигурско море, в западното крайбрежие, който е търговски и индустриален център на Ligurian още от четвърти век преди Христа, когато е бил част от Римската империя.

Ден 3 Марсилия. Посещение на втория по големина град във Франция – Марсилия. Известен с невероятна кухня, наситена с много морски дарове. Районът на стария град около старото пристанище е компактно средище на галерии, музеи, църкви, тесни калдъръмени улички и рай за любителите на средиземноморската кухня. Там може да намерите най-добрите примери от местната кухня, представена предимно от морски дарове, приготвени по най-различен начин.

Ден 4 Барселона. Вариантите пред вас са: да останете на борда, да си резервирате екскурзия от круиза или да слезете индивидуално и да обикаляте шеметно по централните части на града. Естествено не трябва да пропускате забележителности като Парка Гуел, Саграда Фамилия, шедьовърът на Гауди – Ла Педрера и по възможност Камп Ноу. Барселона е място, което няма как да обиколите за 8 часа, но въпреки това ще я напуснете видимо доволни.

Ден 5 Палма де Майорка. В Палма ще имате около 10 часа свободно време, което можете да използвате за обиколка и разглеждане на много от забележителностите на острова, да плажувате на някое яко местенце или да останете на борда и да релаксирате пред басейна и да се наслаждавате на коктейлите, които ви предлага барът. Ще посетите емблематичната готическа катедрала Санта Мария, наричана по- често Ла Сеу, което в превод означава светлина. Катедралата датира от 14 в. и е била строена близо 400 години. Тя е една от най-високите готически сгради в Европа. Градът предоставя безкрайни възможности и за пазар.

Ден 6 В открито море. През този ден ще имате възможност да опознаете целия кораб.

Ден 7 Палермо. Столицата на автономната италианска област Сицилия – Палермо – е град, прочут с богато архитектурно и нормандско културно наследство и фантастични ресторанти. Всичко това и още много ще успеете да видите с една самостоятелна разходка пеша.

Ден 8 Чивитавекия/Рим – София. Последен ден на борда.

Акостирате около 08:30 ч. и се отправяте към летището.  

Повече информация за маршрута и условията за резервация може да намерите тук.

Теодора Петрова



  Последни новини
  Анкета