Петък, 08 Мар 2024
        
Кораби Новини

Costa Smeralda e сред любимите кораби на българите

  08.12.2023 09:30  
Costa Smeralda e сред любимите кораби на българите

Costa Smeralda е корабът, който ще представя най-доброто от Италия, символ на италиански стил, чар, красота, средиземноморско гостоприемство и гастрономическо изживяване. За първи път ще бъде пуснат в експлоатация на 20 октомври 2019, с капацитет 5200 гости на борда, като ще предостави първият си: 15-дневен маршрут от Хамбург към Ротердам, Лисабон, Барселона, Марсилия, Савона. Церемонията по откриването ще се проведе в Савона, Италия на 3 ноември. Предстоящият дебют на кораба ще бъде на 4 ноември 2019, 6-дневен маршрут от Савона до Барселона, Марсилия и Чивитавекия (Рим).

 
 
 

Коста Смералда ще бъде най-големият кораб строен за компанията КОСТА, използващ втечнен природен газ – най-малко замърсяващият в света природен продукт.

Стилът и името са вдъхновени от площадите „Bel Paese“ в Италия, напомнящи за една от най-красивите туристически дестинации в Сардиния (Emerald Costa). На борда на кораба всяка палуба ще бъде вдъхновена от италиански град, от Палермо до Рим, от Милано до Венеция.

Сърцето на новия кораб ще бъде Colosseo, зона в средата на кораба с три нива, където ще се представят най-добрите шоу програми. Ярките екрани по стените и купола ще разказват във всяко пристанище по една нова история от ранни зори до залез слънце. Площадът ще бъде обгърнат от тематични барове, където гостите могат да се насладят на чаша вино, наслаждавайки се на морето през панорамни прозорци.

 
 
 
 

Елегантността и комфортът ще бъдат съчетани с иновативни технологии, които ще направят вашето пътуване незабравимо. Разхождайки се по кърмата ще се почувствате все едно се намирате на Piazza di Spagna с многобройните магазини, барове и ресторанти и се докосвате до магията на тези красиви места, сякаш сте мислено в Трастевере.

Друга уникална атракция е музеят на борда: Коста Музей. С площ от 400 квадратни метра ще бъде посветен на изяществото на италианския дизайн, включващ много от имената допринесли за изграждането на кораба и неговия успех.

Piazza di Spagna ще бъде разположена на три палуби на кърмата на кораба и това ще е идеалното място за забавления за всички възрасти, с открита тераса на горната палуба, която ще бъде със стъклен под и ще създава впечатление, че летите над морето. На носа на кораба ще има друга площадка Trastevere, където гостите могат да релаксират, да се забавляват и да се наслаждават на питие в барове като Il Bacaro във Венеция и Gelateria Amarillo (салон за сладолед), магазини и музикални спектакли . Друга забележителна панорама ще се открива от Passeggiata Volare, която ще е разположена на най-високата точка на кораба, на 65 метра височина.

 
 
 

На борда ще има многобройни атракции: 11 ресторанта (включващ такъв на който гостите могат сами да приготвят вечерята си), СПА центрове, 4 басейна, фитнес зала, аква парк и много други.

 Настаняване

Относно настаняването, италианските градове ще присъстват в интериора на вашата каюта. На кораба Costa Smeralda ще бъдат разположени общо 2 612 кабини за гости, състоящи се от 28 апартаменти, също така и стандартните категории (с балкон, с прозорец и вътрешни кабини).

  • 1 522 стаи с балкон
 
 
 
 
  • 168 външни стаи с прозорец
 
 
 
 
  • 788 вътрешни стаи
 
 
 

Всяко време прекарано на борда, ще бъде изпълнено със забавление и незабравими спомени.

Маршрут

Програмата на пътуването с новият кораб Коста Смералда е круизи Западно Средиземноморие, с възможно първоначално отплаване от Рим (Чивитавекия), Барселона, Марсилия. Списъкът на пристанищата по 7-дневния маршрут също включва Ла Специя (Италия) и Палма де Майорка (Испания), Савона, Италия (Монте Карло – екскурзии). Маршрутите ще се предлагат от ноември 2019 до пролетта на 2020.

В цената на круизното пътуване са включени нощувките, пристанищните такси, пълен пансион храна, забавленията.

 



  Последни новини
  Анкета