Сряда, 13 Мар 2024
        
Кораби Новини

Най-галемият кораб Icon of the Seas ще побира 10 000 човека

   
Най-галемият кораб Icon of the Seas ще побира 10 000 човека

Най-големият круизен кораб в света ” Icon of the Seas” е вече част от семейната флота на круизната компания ”Royal Caribbean”.  Корабът задвижван от природен втечнен газ, с 20 палуби, с тегло 250 800 тона и 365 метра дължина, беше официално предаден на круизната компания в корабостроителницата „Meyer Turku” във Финландия, на 27 ноември 2023г. Неговото първо плаване е планувано от Маями, Флорида на 27 януари 2024 г. към Карибите с продължителност 7 нощувки.

 
 
 
 

От компанията Royal Caribbean, съобщават, че са били необходими 900 дни за изграждането на Icon of the Seas, който има капацитет да побере 7600 гости и 2350 членове на екипажа. Това са близо 10 000 души – населението на малък град.

 
 
 
 

Независимо дали „семейна ваканция“ означава да избягате от ежедневието със семейство или приятели, всичко на новият „Icon“ обхваща необятна гама от преживявания с новите атракциони и тези които до момента са познати, за да може всеки да направи спомени по свой начин, всеки ден в осем квартала. Има повдигаща тръпка от адреналин, ненадминати начини да се отпуснете, повече от 40 начина да вкусите деликатеси и напитки, авангардни забавления в четирите характерни сцени – въздух, лед, вода и театър – и др. С 28 различни начина за настаняване, включително и новият триетажен апартамент „Ultimate Family Townhouse“, всички видове каюти са внимателно проектирани за всеки тип летовник.Петте чисто нови квартала и три преосмислени любими са дестинации, изпълнени с разнообразие от преживявания, забавления на живо.

 
 
 
 

Новият квартал „AquaDome“ е трансформиращо изживяване. Спокоен оазис през деня и оживена гореща точка през нощта, е изпълнен с обгръщащи гледки към океана, нови ресторанти и барове, 17 метра  водна завеса и Акватеатър от следващо ниво, който дебютира с първата група роботи, скейтбордисти, гмуркачи и други. 

 
 
 
 

Новият център на тръпката „Thrill Island “ разполага с най-големият воден парк в морето, с шест пързалки за чупене на рекорди; Зоната „Crown’s Edge“, отчасти въжен курс и отчасти с вълнуващо спускане авантюристите се люлеят на 47 метра над океана; симулатора FlowRider; игрище за миниголф и др. Между приливите на адреналин, само на няколко крачки от атракционите са кътовете за хранене, където да грабнете спокойно вкусни хапки или сладки изкушения.

 
 
 
 

Райският кът „Chill Island“ – четири от седемте басейна на Icon са на този райски кът с три палуби, всеки с уникално настроение и първокласни гледки към океана: оживеният „Swim & Tonic“ е първият плувен бар на круизната линия на море; „Royal Bay“, най-големият басейн в морето; „Cloud 17“, убежище само за възрастни; и спокойствието може да откриете в панорамният „Infinity-edge Cove Pool“. С различни мелодии от музикални групи свирещи на живо и диджеи, с места край басейна за напитки и бърза, непринудена храна – като „The Lime & Coconut“ и неговия нов коктейл бар, и „El Loco Fresh & Cantina Fresca“ – почиващите могат да се отпуснат ден и нощ.

 
 

Нов квартал „The Hideaway“ – скрит и разположен на 41 метра над океана, съчетава доброто настроение на сцените на плажните клубове по целия свят. Басейнът в морето е в центъра на всичко това и има 180-градусова гледка към океана, което го прави перфектно място за гледане на залези от гледна точка, която само един круиз може да предложи, тъй като почиващите се наслаждават на специален DJ и бар.

 
 

Вип зоната „Suite Neighborhood“обхваща четири палуби, най-обширният квартал с апартаменти. Новата открита палуба :Grove Suite Sun Deck“ е със самостоятелен басейн, джакузи и специална средиземноморска кухня; ресторантът „Coastal kitchen“ e на две нива с гледка към AquaDome и океана.



  Последни новини
  Анкета