Петък, 15 Мар 2024
        
Дестинации Новини

Какво предрагат круизите до Австралия и Нова Зеландия?

   
Какво предрагат круизите до Австралия и Нова Зеландия?

Изживейте срещата с преливащо разнообразие от култури и внушителните природни гледки.
Има повече от коали и кенгуру. Това е едно емоционално въздействие от невероятно модерна архитектура, очарователна аборигенска култура и впечатляващи морски брегове. Спуснете се в планините и древните гори и изживейте тръпката от среща с действащи вулкани.

Главните отплавания са от: Сидни или Окланд

* За влизане в Австралия се изисква виза, която е безплатна и се подава електронно към сайта на Австралийското посолство

Посещават се следните пристанища: Австралия (Сидни, Тасмания, Нюкасъл, Кноб/ Куинсланд, Порт Дъглас, Уилис Айлънд); Нова Зеландия (Окланд, Тауранга, Уелингтън, Акароа, Дънидин, Пиктън

Забележителности:

– Операта и пристанището в Сидни

Заради странната си архитектура, операта в Сидни е един от символите на града и на страната. Тя е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Пристанищният мост в Сидни, известен още като Харбър Бридж е друга задължителна забележителност в Австралия, привличащ с факта че можете да се изкачите по него и да разгледате Сидни от високо.

 
 

– Хълмът Уан Трий, Окланд

Лесно разпознаваем по обелиска, посветен на маорското население, който се извисява над гроба на сър Джон Логан Кембъл, един от основателите на града. Това е добро място, откъдето да попиете красотата на Окланд – от протока Мангере и пристанището „Манукау“ на юг до деловия център на север.

 
 

– Скай Тауър, Окланд

Четирите нива за наблюдение и въртящият се ресторант на 190 метра над земята дават несравнима гледка към целия Окланд, пристанището и околните острови. Кулата предлага също така „скай“ разходка от външната страна на площадките за наблюдение, както и „скай“ бънджи скокове.



  Последни новини
  Анкета