Петък, 15 Мар 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Опознайте живота и традициите на викингите

   
Опознайте живота и традициите на викингите

Норвегия е дом на повече от 1000 фиорда, включително два от трите най-дълги в света. Те са едно от най-зрелищните непокътнати природни чудеса на планетата. Мнозина твърдят, че най-добрият начин да се насладите на красотата на норвежките фиорди е да плавате през тях. От Тара Турс разбира се, са съгласни и ви предлагат да се впуснете в това приключение  от 13-21 юли 2024 г. по маршрут  София-Копенхаген-Нордфиордайд-Олесунд-Флаам-Кийл-Копенхаген-София. Побързайте, защото местата са ограничени, а цените започват от 3960 лв.

Програма на круизната екскурзия:

Ден 1 Полет София-Копенхаген.Трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 2 Копенхаген, Дания. Качване на MSC Euribia. Сутринта имате възможност за организирана екскурзия. Освобождаване на хотела следобяд и настаняване на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

Екскурзията ще започне с панорамна обиколка на датската столица. Първо ще спрете пред символа на града - Малката Русалка, и ще си припомните приказката на Андерсен. От там ще продължите към фонтана-Майка Дания, дворецът Розенбург и Амалиенборг-площадът с четирите дворци, където живее кралица Маргрете. Чист, спокоен, сигурен и в същото време радостен и оживен, Копенхаген ще ви  посрещне с неуморимия си младежки дух за един незабравим ден.

Ден 3 Плаване

Ден 4 Нордфиордайд, Норвегия. Нордфиордайд се намира в края на Айдсфиорд. От 2019 година разполага с круизен терминал със т.нар Seawalk-220 метрова понтонна пътека, служеща за предвожване на пасажерите от кораба до сушата.

Още като излезете от кораба, тук ще ви посрещне старата градска улица с колекция от стари сгради от 1800 г. Улиците на стария град предлагат богат избор от кафенета, ресторанти и уникални магазини за подаръци.

Ден 5 Олесунд, Норвегия. Град Олесунд е разположен върху 7 острова във водите на Норвежко море. Историята на града започва от Средновековието, когато земите на днешния град са представлявали интерес за могъщата Ханза. Днес, той е най-голямото рибарско пристанище на Норвегия.

Снимка: iStock

Ден 6 Флам, Норвегия. Когато пристигнете във Флам, ще е все едно сте попаднали в приказка. Дом на само 350 жители, селото е разположено в края на Аурландс фиорд, най-дълбокият фиорд в света, достигащ зашеметяващите 1308 метра. Фиордът Аурландс е разклонение на най-големият норвежки фиорд Согне фиорд, наричан още Кралят на фиордите. От Флам може да преминете и по другия Unesco фиор, който в най-тясната си точка става едва 250 метра. В края му се намира викингското селище Гудванген. Тук може да научите повече за живота и традициите на викингите.

Ден 7 Плаване

Ден 8 Кил–Любек-UNESCO, Германия

Днес ще поемете към Любек, който е считан за душата на северна Германия и един от най-красивите старинни немски градове. Разполжен е на Балтийско море, а центърът му е заобиколен от двата ръкава на р.Траве. Бил е столица на Ханзата-най-силното търговско обединение в Скандинавия. Заради съхранената средновековна атмосфера, старият град на Любек е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Тук ще се разходите по елегантните алеи от XIX век и ще се спрете пред Кметството, входната порта Холстен, къщата на Томас Ман, седемте кули на петте църкви в града, болницата на Светия Дух (1280 г.) и църквата Св. Мария, която помещава най-големият механичен орган в света.

Ден 9 Копенхаген, Дания–София. Вашият кораб акостира сутринта в 08:00. Ще имате цял свободен ден за разглеждане на Копенхаген, преди да се отправите към летището за полет до София с прекачване през Виена.

Цената включва

  • Самолетни билети за полети София-Копенхаген-София с AK Austrian Airlines с прекачване във Виена с включени багаж 1 бр.ръчен и 1 бр. куфар
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* Копенхаген-централна част
  • Круиз на база пълен пансион с MSC Euribia-всички хранения на бюфет или ресторант и напитки в зоната на бюфета, 7 нощувки в избрания вид каюта, шоу спектаклите в театъра на кораба, пристанищни такси, анимация, фитнес, басейни и джакузи
  • Трансфери летище-хотел-пристанище-летище+съхранение на багаж в последния ден в Копенхаген
  • Медицинска застраховка за чужбина с покритие 10 000 евро на човек
  • Водач от София


  Последни новини
  Анкета