Сряда, 20 Мар 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Северно море ви очаква

   
Северно море ви очаква
  Apollo

Пролетта ви очаква с невероятния круиз из Северно море със страхотния кораб MSC Euribia. Ще плавате от германския Хамбург до Саутхемптън във Великобритания. Няма да пропуснете и Нидерландия, Белгия и Франция. Apollo Cruises ви предлагат да отплавате по интересния маршрут на цени от 3045 лв. Пътуването започва на 30.03.2024 г., като първият ден ще ви отведе до Хамбург с полет от София. Разположен при вливането на река Елба в Северно море, Хамбург е градът с най-голямото пристанище в страната. Осеян е с паркове, има красива плажна зона със заведения и е пресечен от много канали, които му придават неповторима атмосфера. След нощувката може да се разходите до старинния Любек, който е един от най-красивите средновековни немски градове е вписан в листата на ЮНЕСКО.

Вечерта отплавате с невероятния MSC Euribia и ще имате цял ден да се насладите на круизното пътуване, заведенията и програмата на борда. Следва престой в Ротердам и разходка до Амстердам. Ротердам е град, известен със съвременната си архитектура и иновативни конструкции. Ако решите да останете в него, посетете Кубичните къщи на архитекта Пиет Блом, които наподобяват дървета в гора и вижте иконата на града – моста Еразмус, получил заради формата си прозвището Лебеда. Може да видите и красивата нидерландска столица, която е само на 80 км. Амстердам е градът с най-големия исторически център в Европа.

При прокопаването на каналите му през 17 век – Златния век за града, се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. Край тях красиво са се наредили „танцуващите къщи“, наклонените домове в пъстри цветове, превърнали се в символ на Холандия. В Амстердам ще се качите на туристическо корабче, за да видите града по най-прекрасния начин, от водата, плавайки през историческия център. Ще посетите и местна ферма, където се произвежда прочутото холандско сирене. Ще имате и свободно време, за да се насладите на атмосферата в града или да хапнете в многобройните ресторантчета.

На следващия ден сте в малкия Зеебрюге, но второто по големина пристанище в страната. От тук само на 15 км се намира един от най-красивите градове на Белгия – романтичният Брюж. Оттам се отправяте на вълнуващо пътешествие в света на импресионистите в Ле Хавър, Франция.

Ще пътувате из Алабастровия бряг, за да посетите красивия крайбрежен град Етрета и видите известните скали, спускащи се зрелищно в Атлантическия океан, увековечени в платната на Клод Моне. Ще се разходите из стария център на малкото градче с дървени къщи и средновековни църкви. След обяд на борда ви предлагат още една интересна екскурзия из Нормандия. Само на половин час път се намира едно от най-красивите места на Брега на цветята – Онфльор.

Разположен на устието на Сена, при вливането й в Атлантика, този малък рибарски град е останал почти непокътнат от векове, запазвайки атмосферата, запечатана в картините на редица художници. Смята се, че тук се е зародил и импресионизмът в изкуството. Ще се разходите из калдъръмените му улички до дървената църква "Света Катерина" от 15 век и край старото пристанище от 17 век, откъдето френските мореплаватели са тръгвали в търсене на нови колонии за короната.

След изкуството и магическите картини ще се отправите Саутхемптън – Стоунхендж – Бат във Великобритания. Ще използвате деня, за да разгледате красивата английска провинция, излязла сякаш от исторически роман. Първо ще се отправите към най-магическия археологически обект на острова, включен в ЮНЕСКО – Стоунхендж. След посещението ще прекарате следобед в елегантния Бат. Римляните построяват първите минерални бани в Бат в началото на нашата ера, а през 18 век той се възражда като шикозен спа курорт. Днес в града могат да се видят част от старите римски бани, както и викториански паркове и градини. Може да го посетите в свободното време, а после да се насладите на следобеден чай по английски в градските кафенета. Последният ден на борда ще бъде отново на вода. Време за почивка, последни покупки и стягане на багажа. След това приключение пристигате в Хамбург. Около обяд трансфер до летището за полет Хамбург – Мюнхен – София.

Повече подробности за офертата може да откриете тук!



  Последни новини
  Анкета