Вторник, 26 Мар 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Нови приключения през май

   
Нови приключения през май

С най-новия пролетен маршрут INFOCRUISES ви предлагат да посетите Гран Канария, Тенерифе, Фуертевентура, Лансароте, Фуншал, заедно с още 5 прекрасни средиземноморски дестинации в продължение на 16 дни на цени от 3740 лв. Групата е потвърдена и е с водач от агенцията. Пътуването започва на 14.05.2024 г. на борда на Costa Fascinosa, имате възможност и за ранни записвания до 31.12.2023 г. Подарете си 14 нощувки с изхранване на база „пълен пансион“.

Първият ден летите до Марсилия с прекачване, настаняване в хотел и свободно време. На следващия ден отплавате за Савона, където имате екскурзия (срещу доплащане) до Генуа и Лигурия. Започвате с трансфер от Савона до Санта Маргарита - красиво курортно градче, което предлага достатъчно за всеки вкус. Също така, интересното е, че местните се стараят да запазят традиционната атмосфера и тук няма да срещнете големи курортни комплекси. Следваща спирка е Генуа, градът е известен най-вече с пристанището си и аквариума си, както и с това, че е родно място на Христофор Колумб. Следва ден за почивка, опознаване на кораба и забавления.

Настройте се за Малага, Михас и замъка Коломарес. Михас често е наричан типично „бяло село” от Андалусия. Тук ще имате възможност да надникнете в древността. На това място са живели хора още преди повече от 4000 години. Финикийци, римляни, араби и бербери – периодично са се сменяли и всички са оставили своя следа в историята на Михас. Следващата спирка е знаменитият замък Коломарес, разположен в курортното градче Беналмадена, построен със средствата на местен лекар в памет на Христофор Колумб. Тук се съхранява историята на откриването на Новия свят. Екскурзията ще продължи с Аресифе, Лансароте, Канарски острови. В това предложение за разходка ще се отправите към Национален парк Тиманфая, който е с площ от близо 50 кв. км. Съставен е изцяло от вулканична почва и представлява голям интерес за туристите.

Там се намира и един изключитен ресторант - ресторантът El Diablo - единственият в света, в който пекат пържолите на естествения от вулкана огън.

След тази демонстрация ще се отправите към бреговете на Тиманфая, за да се убедите за пореден път, колко уникален е този остров. Следва остров Фуертевентура, който е вторият по големина остров след Тенерифе от архипелага на Канарските острови. Интересни за разглеждане са крайбрежните рибарски селца, в които можете винаги да си поръчате невероятни рибни специалитети. Той не е толкова туристически развит, колкото Тенерифе и Гран Канария. За сметка на това разполага със 150 км плажни ивици с бял пясък, на които да се насладите на слънцето, морския бриз и сърфа.

Гран Канария е вторият най-населен остров от архипелага след Тенерифе. На него се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария. Може да посетите град Маспаломас - красиво градче, което се намира в южната част на острова и гарантира целогодишно слънчеви дни. Мястото е истински рай за туристи. Спокойният Сан Себастиян де Ла Гомера също ще ви очаква, за да стигнете и до Санта Круз де Тенерифе - най-големият остров от архипелага на Канарските острови, а също и най-населеният остров в Испания. На територията му се намира и най-високият връх в Испания – Тейде (3718 м.).

При ясно време, от върха на кратера на Тейде могат да се видят всички останали острови от групата, както и бреговете на Африка. Следващата спирка е Фуншал, Португалия, столицата на архипелага Мадейра. Там природата, традициите, храната и прочутата португалска гостоприемност вървят ръка за ръка. Регионът е богат на невероятна растителност, като тук се намира и най-голямата и стара дъждовна лаврова гора – Лаурисилва, която е под егидата на ЮНЕСКО.

След тази наситена праграма ще имате два дни за почивка и релакс на борда на кораба, за да сте готови за Барселона. Екскурзията там започва от най-емблематичната туристическа улица Ла Рамбла. Последният ден акостирате в Марсилия и след напускане на кораба, имате организирана обзорна екскурзия на града. След края на екскурзията ще имате свободно време за самостоятелно разглеждане преди трансфера до летището и полета за София.

Повече подробности за круиза тук!



  Последни новини
  Анкета