Събота, 30 Мар 2024
        
Кораби

Двойка продаде цялото си имущество, за да се премести на круизен кораб до края на живота си

   
Двойка продаде цялото си имущество, за да се премести на круизен кораб до края на живота си

Твърдят, че такъв живот им струва наполовина по-малко, отколкото на сушата. Двойка от Флорида, САЩ, продаде почти всичко, което притежаваше, включително основния си бизнес и дом, за да изживее дните си, пътувайки по света на круизни кораби. Според Sky News първоначално Джон и Мелъди Хенеси са купили кемпер, за да пътуват из Съединените щати. Но скоро 76-годишният мъж се уморил да шофира. Тогава те виждат реклама във Facebook за 274-дневен круиз с Royal Caribbean и пътуването им към постоянен живот в морето започва.

По време на пътуванията си те посетиха Австралия, Нова Зеландия и южната част на Тихия океан. Двойката казва, че докато новият им живот е по-вълнуващ, казват, че е и по-евтин.
„Сега имаме сметка за телефон, сметка за лодка и няколко сметки за кредитни карти, когато слезем на брега. Вече нямаме ипотека или разходи за жилище. Вече нямаме застраховка на превозно средство, застраховка на имущество или комунални услуги сметки . Списъкът продължава. Сигурни сме, че круизите са по-евтини”, казват те, като твърдят, че разходите им са били намалени наполовина в сравнение с живота на сушата.

Животът им в момента е начертан месец по месец до декември 2024 г., докато се придвижват от кораб на кораб.

Но скоро те планират да се преместят в постоянно пребиваване на жилищния круизен кораб Villa Vie – един от първите по рода си – където до 30% от хората на борда ще бъдат постоянни жители.

„Искахме да купим каюта, за да можем да я декорираме по начина, по който искаме. Това ще бъде наш дом вероятно най-малко 15 години на кораба“, казва Мелъди.

Корабът ще бъде пуснат на вода през май 2024 г., но животът на борда няма да е евтин. Вътрешна кабина започва от $99 000, а вила с балкон с изглед към океана започва от $249 000 и това е преди месечната такса от близо $8 000.

Живеещите на борда ще могат да доведат семействата си на кораба безплатно – след заплащане на пристанищни такси – и за тях ще бъдат запазени няколко каюти. Корабът ще разполага с бизнес център и частни офиси, което ще позволи на пътуващите да работят от всяка точка на света.

Тъй като средната възраст на пътниците на кораба е почти 60 години, на борда има зъболекар и лекар за рутинни процедури. За по-сериозни здравословни проблеми има болница, както и морга за двама за най-лошия сценарий.

Двойката нарича най-големия проблем “преяждането” при пътуването с такъв кораб  и твърди, че изобщо не се притеснява, че ще скучаят.



  Последни новини
  Анкета