Петък, 29 Мар 2024
        
Дестинации Новини

Голямо приключение на круиз из Канарски острови, Мадейра и Мароко

   
Голямо приключение на круиз из Канарски острови, Мадейра и Мароко

Това пътешествие с круиз е чудесен вариант да посетите няколко екзотични дестинации сред които Мароко, остров Тенерифе и остров Мадейра в съчетание с активна почивка. Луксозният кораб осигурява всички необходими удобства за почивка на цялото семейство - от нощни заведения, до фитнес, СПА и детска анимация. Възползвайте се от неустоимото предложение на Apollo Cruisesна цени от 3810 лв. с продължителност 16 дни /15 нощувки. В началото на слънчевия септември 2024 г. отпътувайте към Канарските острови, за да стигнете и до Мароко с MSC Virtuosa.

Програма

1 ден 06.09.2024 Лондон

Полет София – Лондон /14.30 – 15.55/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден 07.09.2024 Лондон

Закуска. Ще разгледате британската столица, космополитен град с дълга история и традиции. По време на автобусната обиколка ще видите впечатляващи забележителности. След екскурзията ще се отправите към Саутхемптън, за да се настаните на круизния кораб.

3 ден 08.09.2024 - на вода. Първият ден на вода, за да откриете скритите съкровища на круизния кораб.

4 ден 09.09.2024 - на вода. На борда има забавления за всички възрасти – от СПА центъра, фитнеса и бутиците, до различните барове и ресторанти. Може да си опитате и късмета в казиното.

 

 

5 ден 10.09.2024 Лисабон, Португалия. Потопете се в романтичната атмосфера на португалската столица, започвайки от историческия квартал Байша, построен по плановете на Маркиз де Помбал след голямото земетресение от 1755 г., през красивия площад Росио, обграден от елегантни сгради, носталгичните павирани улички на Алфама. После ще се отправите към района Белем, за да видите манастира Жеронимуш, пищно орнаментиран в португалския архитектурен стил Мануелиньо. Ще посетите църквата, където се намира саркофага на Васко да Гама. В близост са и едни от символите на града – Белемската кула и паметникът на Мореплавателите. В този район се намира и сладкарницата, в която се приготвя известния португалски сладкиш Паштейш де Ната, пълен с разтапящ се крем.

 

 

6 ден 11.09.2024 Кадис, Испания. Може да се разходите из един от най-старите испански градове или да изберете целодневна екскурзия до столицата на Андалусия – Севиля. Там ще посетите готическата Катедрала с минарето Хиралда, единствената част, останала от старата джамия, на чието място е построена по-късно християнската обител. В катедралата се намира и гробът на известния мореплавател Христофор Колумб. Разходката ще продължи през тесните улички и площади на стария еврейски квартал Барио де Санта Круз. После ще се отправите към впечатляващия площад Испания, обграден от разкошните сгради, построени за Иберо – Американското изложение от 1929 г.

 

 

7 ден 12.09.2024 Казабланка, Мароко. Имате възможност за две екскурзии до Казабланка и Рабат. Първото ви посещение е Рабат, стар имперски град от 12 век, столица на Мароко до 1912 г. и административна столица на страната до днес. По време на обиколката ще видите архитектурните съкровища на града: Кралския дворец /отвън/, прекрасен пример за ислямска архитектура, мавзолея на крал Мохамед V, кулата Хасан, която е минаре на старата джамия Хасан, построена в римско-византийски стил. Накрая ще се разходите из градините на Касба Удая – старата крепост на Рабат. След обяд ви очаква Казабланка с ориенталско очарование, космополитен дух и западен характер. Ще видите отвън сградите на Кралския дворец, съда, типични занаятчийски магазини и живописния маслинен пазар. После ще се отправите към квартал Хабус, където се намира модерната църква Нотр Дам де Лурдес и площад Мохамед V. Спирка при великолепната джамията Хасан II, най-голямата в света след тази в Мека. Накрая ще видите и Айн Диаб, районът с най-западен характер, където се намират плажни клубове, нощни барове и ресторанти.

8 ден 13.09.2024 - на вода. На борда всички работи за гостите, провеждат се класове и състезания. Изборът от барове и ресторанти е голям.

 

 

9 ден 14.09.2024 Аресифе, Лансароте, Канарски острови. Лансароте е най-източният от Канарските острови, обявен преди 20 г. за биосферен резерват. Има над 300 вулкана, някои още активни, като най-забележителен е Тиманфая и националния парк около него. Гледката е впечатляваща със застинали потоци от черна лава, кратери и полета с пепел, като странен лунен пейзаж. Геотермалната енергия е толкова силна, че горещите води бликват над повърхността, а в един от местните ресторанти готвят с топлината от вулкана. Въпреки суровите условия, местните жители са успели да култивират лозя, които отглеждат във вулканични кратери и правят известното местно вино Малвазия.

 

10 ден 15.09.2024 Лас Палмас, Гран Канария. Ще разгледате най-интересните райони на Лас Палмас, започвайки с Парка Дорама. Прекрасно място, в което има различни цветя, характерни за острова и прочутите драконови дървета. От там ще се отправите към квартала Вегета, историческия център на града – лабиринт от каменисти улички и сенчести площади. Накрая ще се отправите към Бандама, кратер на угаснал вулкан, откъдето се откриват впечатляващи гледки. Гран Канария е известен и с прекрасните си плажове, след обяд може да посетите някой от тях.

 

 

11 ден 16.09.2024 Санта Круз де Тенерифе, Канарски острови. Ще откриете красотата на Тенерифе по време на това вълнуващо приключение с джипове. Очаквайте впечатляващи гледки, докато пътувате през планините по пътя към село Сан Андрес и плажа Лас Тереситас. Ще спрете при Мирадор Байладеро – чудесно място за снимки. Следва Таганана – красиво село на хълм с гледка към морето и малки бели къщички, разположени около църквата Нуестра Сеньора де Лас Нийвс, една от най-старите на острова. Следващата кратка спирка е в Плая де Алмасига, вулканичен плаж с черен пясък, след което по живописен маршрут ще стигнете до Роке Негро - името е на селото и на голямата скала, която доминира над пейзажа. За финал ще се насладите на невероятна гледка към целия остров от Мирадор Пико дел Инглес, разположен на около 990 м. над морското равнище.

 

 

12 ден 17.09.2024 Фуншал, Мадейра. Красивата столицата Фуншал е разположена по склоновете на хълмове, спускащи се в океана. Ще тръгнете от Пико дос Барселош, панорамна площадка на 350 м. над града, от която се открива прекрасна гледка към острова. От тук ще се отправите към Монте, градче с исторически сгради и тропически градини. В местната църква са тленните останки на австрийския император Карл I. Там ви очаква истинско приключение, ще се спуснете надолу по планината в плетени кошници – шейни, които местните използват като транспорт на острова. Връщайки се в столицата Фуншал, няма да пропуснете винарска изба с дегустация на прочутото вино Мадейра, което има 300-годишна история и е част от морската хроника на Португалия. Наричат го виното, родено в морето. Разновидностите са от сухи вина, подходящи за ордьоври или основно до десертни напитки, които са богати на аромати и сладост. Това е най-добрият и вкусен сувенир, който можете да вземете със себе си от острова.

 

13 ден 18.09.2024 - на вода. Почивка на слънчевата палуба и в басейните.

 

14 ден 19.09.2024 Виго, Испания. Запознайте се с културата и начина на живот в Галисия по време на тази екскурзия до две от най-популярните дестинации в региона – град Понтеведра и очарователното рибарско селище Комбаро. На около половин час път е първата ви спирка – Понтеведра, чието име означава "стар мост" по името на римския мост, съществувал някога над река Лерес. Ще се разходите из стария град, за да видите историческите площади, красиви сгради и църкви. Ще имате свободно време за кафе и сувенири и продължавате до близкия Комбаро – рибарско селище на брега на Риа де Понтеведра с един от най-добре запазените исторически квартали в Галисия. Малки рибарски къщи, тесни неравни улички, каменни стълби и зърнохранилища, разположени край водата, мястото е различно и очарователно.

 

15 ден 20.09.2024. Последен ден на вода. Време е да стегнете багажа.

16 ден 21.09.2024. Пристигате в Саутхемптън. След освобождаване на кораба трансфер до летище Хийтроу за полет Лондон – София.



  Последни новини
  Анкета