Петък, 29 Мар 2024
        
Новини

Предстои година за ... круиз

   
Предстои година за ... круиз
  Google

Круизната индустрия вероятно ще е белязана от силно търсене през 2024 г., тъй като хората продължават да дават приоритет на пътуването пред материалните блага. Но секторът няма да мине без своите предизвикателства, по материал на сайта Travelweekly. Няколко круизни компании и туристически агенции виждат своето място в сектора през годината на много високо равнище, ако не и по-добро от всякога, и на по-високи цени.

Кампании

Това дава преднина на круизните линии за навлизане в новата година. За да надградят това позициониране, някои компании ще стартират агресивни рекламни кампании или използването на целеви маркетинг, чрез който да се направи анализ на определените пазарни сегменти и да се оцени тяхната привлекателност. Стратегията е да се привлекат повече пътници за първи път. И ролята на частните острови ще продължи да расте, тъй като круизните линии развиват и подобряват своите частни плажове и предлагат круизи само до техните частни острови.

Не така стои въпросът със строителството на круизните кораби, което най-вероятно ще се забави. Последните няколко години бяха трудни, тъй като процесът беше затруднен от закъсненията в корабостроителницата от времето на Covid и забавянето по веригата за доставки. Но по-бавният темп на корабостроене няма да продължи дълго, тъй като следващата стъпка е, че много нови лодки са в процес на изграждане, като много от тях се очаква да дебютират през 2025 г.

Снимка: Travelweekly

Попътен вятър през 2024 г.

През 2024 г. не се очакват нови експедиционни кораби, но това не означава, че този сектор няма да продължи да се развива. Очаква се експедиционните круизни пътувания да станат все по-масови сред потребителите, тъй като търсенето расте за пътуване и страстта да се откриват интересни дестинации. Част от този растеж ще дойде от по-млади пътешественици на 30 и 40 години, които ценят опита и работят дистанционно, което ги освобождава за по-дълги и по-далечни пътувания.

Разбира се, ефектът на икономиката върху потребителите е най-голямата неизвестност в тази индустрия, но ръководителите на круизните компании не изразяват големи опасения по този въпрос. Вместо това те изглеждат уверени, че ниските нива на безработица и стойността на техния продукт - особено в сравнение с ол-инклузив курортите и тематичните паркове - ще ги запазят в силна позиция, ако икономиката отслабне или изпадне в рецесия.

Дестинации и околна среда

Няколко ценни дестинации вероятно ще останат извън масата, включително Санкт Петербург, Русия и Израел. Докато някои круизни линии все още не са отменили резервациите в Израел в средата и края на 2024 г., геополитическият конфликт може да забави връщането там.

Следващата година повече градове по света е възможно да предприемат действия за намаляване на круизния туризъм в своите градове, да преместят пристанищата извън градските центрове или да наложат по-високи такси и данъци върху круизните линии. Теези действия често са продиктувани от въздействието на круизните кораби върху околната среда. Междувременно круизните линии започнат да използват алтернативните горива и да ги превръщат в персепектива  през 2024 г. Няколко круизни линии са тествали биогориво и работят за осигуряване на по-големи и по-надеждни количества от него, за да поддържат операциите си, докато чакат по-чисти горива.



  Последни новини
  Анкета