Петък, 29 Мар 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

По стъпките на португалското вино

   
По стъпките на португалското вино
  Google

Не изпускайте невероятната възможност за речен круиз по река Доро на борда на луксозен кораб от Порто до Саламанка и два дни в Лисабон. Опознайте Португалия – далеч от отъпканите маршрути. Долината на река Доро е известен винен район, който има най-висок статут за класификация на вино – DOC в Португалия. Тук се отглеждат трапезни и подсилени вина, от които най-известен е портвайнът. Районът е включен в листата на световното наследство на ЮНЕСКО. Традицията на винопроизводството е поставена през времето на Римската империя, а Доро е създаден като винарски район през 1756 г. Много от именията и винарните край реката датират от 18 век и работят и до ден днешен. Възползвайте се от предложението на Apollo на цени от 4 095 лв. на човек с продължителност на круза 10 дни/9 нощувки.

Програмата включва:

1 ден 18.06.2024

Полет София – Мюнхен и Мюнхен – Порто. Трансфер и настаняване на круизния кораб.

2 ден 19.06.2024

Корабът отплава в 05.30 ч. сутринта. В този ден ще бъде първото плаване по реката, заобиколена от меки хълмове с лозови насаждения. Ще плавате из винения район на портвайна. В 16.00 ч. пристигате в Пиняо и ще останете на пристан до следващата сутрин. От тук ще се отправите на екскурзия към местно имение, където ще дегустирате вино мускател. Ще посетите енотека, където ще ви представят традиционния метод на производство на мускател и портвайн. В имението ви очаква вечеря с типични ястия от региона, придружена с жива музика.

3 ден 20.06.2024

Сутринта ще се наслаждавате на красивата панорама, плавайки към следващата спирка. След обяд на борда ще се отправите на екскурзия до Кастело Родриго, едно от 12-те исторически селища на Португалия. Разхождайки се из тесните средновековни улици, вниманието ви ще грабнат красивите фасади и прозорци, изградени в мануелиньо – пищно орнаментиран стил с морски мотиви, характерен за късната готика в Португалия от началото на 16 век. Ще посетите крепостта Родриго, чийто основи са поставени още от римляните, а крепостните стени са издигнати през 9 век от Алфонсо IX. Корабът ще нощува във Вега де Терон, близо до испанската граница.

4 ден 21.06.2024

Корабът ще остане в Барка д`Алва, най-близката точка до границата с Испания, а вие ще се отправите на екскурзия до красивия университетски град Саламанка, разположен в района Кастиля и Леон и обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно наследство. Основан от келти, окупиран от римляни, владян от араби, през 12 век той става християнски. Ще видите къщата с раковините, готическа сграда от 1493 г., символизираща брака между две знатни фамилии, чиито хералдически символи – раковините и лилиите украсяват фасадата. Ще минете и край университета, чиято фасада е украсена в богатия стил Платареско. Последната ви спирка е Новата катедрала, строена между 1513 и 1733 г. в готически стил, на мястото на старата от 12 век. Ще имате обяд, по време на който ще опитате ястия от испанската кухня.

5 ден 22.06.2024

Сутринта ви очаква круиз от Барка д`Алва до Регуа. Отново ще имате винена дегустация в местно имение - или кинта, както ги наричат. По време на посещението ще опитате портвайн и местно вино с гарантиран произход. Районът, въпреки че се асоциира предимно с портвайна, има и голямо производство на трапезни вина. Нощувате в Регуа.

6 ден 23.06.2024

Тази сутрин ще бъде последният ви преход, насладете се на красотата на околния пейзаж. Около 14.30 ч. ще пристигнете в Порто. Разпрострян по бреговете на Доро, Порто винаги е бил неразривно свързан с реката. Началото поставили келтите, последвани от римляните, които винаги избирали добрите пристанища. Градът достига разцвет през 15 и 16 век, благодарение на моряците, рибарите, търговците и корабостроителите, които допринасяли за португалските морски пътешествия. През 18 век Порто дава името си на едно от най-добрите вина в света – портвайна. Свободно време.

7 ден 24.06.2024

Престой в Порто. Ще се впуснете из пъстрия лабиринт от къщи и улички, за да откриете неговите барокови църкви и сгради с колонади от Каиш да Рибейра до Алфандега. Ще видите двуетажния мост Дом Луис, построен през 19 век и кръстен на крал Луис I. Ще спрете при катедралата, строена между 12 и 17 век, разположена на хълма Пенавентоса, от която се открива поразителна гледка към реката. Ще разгледате красивите керамични пана, наричани азулежу, които покриват стените на жп гарата Сао Бенто. Ще се разходите край двореца на Стоковата борса, средновековната църква С.Франциско и по известната пешеходна улица Руа дас Флорес.

8 ден 25.06.2024

След закуска освобождавате кораба и се отправяте към гарата, за да вземете влака до Лисабон. Стъпвайки в Лисабон, ще се настаните в хотела, а после ще се потопите в романтичната атмосфера на португалската столица. Ще разгледате историческия квартал Байша, построен по плановете на Маркиз де Помбал, след голямото земетресение от 1755 г., красивия площад Росио, обграден от елегантни сгради и носталгичните павирани улички на Алфама.

9 ден 26.06.2024

Закуска. Може да останете в Лисабон или да отидете на екскурзия до най-западната точка на Европа – Кабо да Рока. Ще видите и Синтра – романтичен малък град под защитата на ЮНЕСКО, любимо място на Лорд Байрон, описано в стиховете му. Там ще посетите Кралския дворец, който е служел за зимна резиденция на португалските крале от 14-и век насам. Накрая ще спрете в Кашкаиш – един от известните португалски курорти, дълго време убежище на детронираните кралски фамилии след 1940 г.

10 ден 27.06.2024

Закуска и се отправяте към района Белем, за да видите манастира Жеронимуш /отвън/, пищно орнаментиран в португалския архитектурен стил Мануелиньо, където се намира и саркофагът на Васко да Гама. В близост са и едни от символите на града – Белемската кула и паметникът на Мореплавателите. В този район се намира и известната сладкарница, в която се приготвя известния португалски сладкиш Паштел де Ната, пълен с разтапящ се крем. След екскурзията ще се отправите към летището за полет Лисабон – Мюнхен – София.

Разгледайте подробно офертата тук!



  Последни новини
  Анкета