Вторник, 02 Апр 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Старите цивилизации на Средиземно море

   
Старите цивилизации на Средиземно море

Ако все още не сте пътували на круиз, не се колебайте. Бояна МГ ви предлагат да се впуснете в приключение с круиз Старите цивилизации на Средиземно море - Сицилия – Сардиния – Тунис – Малта. Открийте богатата история, очарователната култура и разкошната кухня. От Бояна МГ ви канят на лятно изживяване на борда на кораба Costa Fascinosa, което започва на 2 юни 2024 г. Отдайте се на традиционни вкусове и се любувайте на зашеметяващи пейзажи, които ще ви потопят в очарованието на Средиземно море. Възползвайте се от офертата, която е на цени от 2 540 лв., с продължителност 9 дни/8 нощувки.

Програма

1 ден Полет София – Франкфурт /12.05 – 13.35/ и Франкфурт – Неапол /16.05 – 18.05/. Трансфер и настаняване в хотел.

2 ден Неапол, Италия. След закуска може да останете в Неапол или да посетите римския град Помпей, погребан под лавата на вулкана Везувий, изригнал през 79 г. Трагедията се случила толкова бързо, че всичко замръзнало в момента на изригването. Ще видите Морската порта, която осигурява достъп до Форума, център на политическия и икономическия живот на града, къщата на лова, с нейните изискани живописни декорации с фрески, както и къщата на Фавн, голяма благородническа частна резиденция, покриваща площ от 3000 квадратни метра. След обяд ще се настаните на кораба. Отплаване от Неапол в 20.00 ч.

3 ден Палермо, Сицилия – Италия. Престой в Палермо от 09.00 до 18.00 ч. Столицата на Сицилия е изключително живописен град. Древната му история и различните завоеватели преминали през острова го превръщат в истинска културна смес.

4 ден Каляри, Сардиния – Италия. Престой в Каляри от 09.00 до 18.00 ч. Ще откриете Каляри, регионална столица на Сардиния, град обитаван още от времето на неолита. Ще посетите светилището на Ностра Синьора Бонария, където ще разберете какво го свързва с раждането на Буенос Айрес. После ще се изкачите до най-високата част на стария град, където се намира Цитаделата, която включва Националната картинна галерия и Археологическия музей.

5 ден Ла Гулет, Тунис. Престой в Ла Гулет от 08.00 до 17.00 ч. Най-интересното от Тунис в един ден – екскурзия до град Тунис, Картаген и Сиди Бу Саид с обяд в местен ресторант. Ще разгледате столицата Тунис, започвайки с медината, исторически център на града, римския театър и баните на Антоний. Днес обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО. За накрая остават синьо-белите къщи на Сиди Бу Саид. Един от най-красивите старинни градове на Тунис със средиземноморски характер.

6 ден Валета, Малта. Престой във Валета от 10.00 до 18.00 ч. В този ден ще разгледате столица Валета, която има многовековна история и е включена в листата на ЮНЕСКО. Ще спрете при градините Барака, за да видите величествения залив, откъдето някога са тръгвали корабите на малтийските рицари. На главния градски площад ще видите двореца на Великия Магистър, днес офис на президента. Ще видите също най-старата църква в града и ще се разходите по старинните улици с 5-вековна история.

7 ден Катания, Сицилия – Италия. Пристигане в Катания в 07.00 ч. След закуска напускане на кораба и ще се отправите към хотела за настаняване. Ако решите, може да останете в града и да се разходите из центъра или да отидете на екскурзия до Сиракуза. Ще имате и свободно време, за да се насладите на атмосферата и да опитате от местните специалитети. Нощувка.

8 ден Катания, Сицилия. За последния ви ден в Сицилия е предвидена екскурзия до вулкана Етна и Таормина. Нощувка.

9 ден Катания. Трансфер до летището за полет Катания – Мюнхен /11.55 – 14.05/ и Мюнхен – София /20.20 – 23.10/.

Кораб Costa FASCINOSA

Корабът е пуснат на вода през 2012 г. и реновиран през 2018 г. Капацитетът му е 3800 гости и има екипаж от 1100 души. Интериорът му е вдъхновен от места, герои, истории, музика. Имената на дековете разказват истории – Топ Капъ, Багдат, Риголето, Аида, Кармен, Тоска.

Голям избор от места за хранене и забавления

6 ресторанта и 11 бара, подходящи за всеки вкус: основни ресторанти, бюфет на самообслужване, Гурме ресторант Archipelago, в който трима известни шефове представят дегустационно меню; Sushino – нов ресторант на борда, в който можете да се насладите на японското майсторство в приготвянето на суши, нигири, маки, сашими, моки; Традиционната Пицария Pummid`Oro – пица и моцарела с домашен вкус; Джелатерия с италиански сладолед и шоколадови пралини; The Salty Beach – любимото място на младежите на борда, което предлага хамбургери, фокача, пържени картофи и тестени изкушения; Сладкарница Sal de Riso - автентични десерти от крайбрежието на Амалфи.

Разнообразни барове – Blue Velvet Piano Bar, Grand Bar Topkapi, Bagdad Café, Salone Cheri и др. На борда има още театър, в който се представят музикални и акробатични програми, казино, библиотека, 4D кино, фото студио, магазини и бутици, дискотека.

СПА и Релакс

Уелнес център със сауна, масажи, разкрасителни процедури, фризьор, маникюр. 4 басейна, 5 външни джакузита, открита палуба с шезлонги около басейните, фитнес, спортна зона за тенис, волейбол, баскетбол, външна зона за джогинг.

Зона за деца и младежи

Зона за забавления Peppa Pig, детски клуб за деца от 3 до 11 години, спорна зона.

Повече информация за офертата може да откриете тук!



  Последни новини
  Анкета