Сряда, 03 Апр 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

Подарете си лято с история и впечатляващи гледки

   
Подарете си лято с история и впечатляващи гледки
  Google

Речен круиз Холандия, Германия, Франция и Швейцария отново е на пазара. За пета поредна година от Apollo ви предлагат да плавате по Рейн от Амстердам до Базел през Хайделберг, Кьолн, Кобленц и Страсбург за 8 дни, като датата на отплаване е 29.06.2024 г. Резервирайте сега своето пътуване на цени от 2 670 лв.

Цената включва:

  • 7 нощувки в двойна каюта
  • 7 закуски, 6 обяда, 7 вечери на меню
  • кафе със сладкиши
  • питейна вода в стаята ежедневно
  • чай и кафе на закуска
  • вода по време на обяд и вечеря
  • чай и кафе на самообслужване през целия ден
  • коктейл за добре дошли с 1 напитка
  • капитанска вечеря
  • пристанищни такси
  • жива музика в бара вечер
  • медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • слушалки по време на екскурзиите
  • тур мениджър на български език

Програмата включва:

1 ден – Амстердам. Настаняване на круизния кораб след 16.00 ч.

2 ден – Амстердам. Градът с най-големия исторически център в Европа. При прокопаването на каналите му през 17 век, който по-късно ще нарекат „златен“, са се създали над 90 малки острова, свързани с мостове. По време на обиколката ще видите главните площади и мостове, както и красиво декорираните къщи, принадлежали някога на богати граждани и търговци. Разположени край каналите и наклонили се през времето, днес закачливо ги наричат „танцуващите къщи“. В 12.00 ч. отплавате за Германия.

3 ден – Кьолн. В града сте от 15.00 до 23.00 ч. Може да се разходите сами или да се включите в екскурзия из историческия център, където се намират средновековната сграда на Кметството, останки от римския период на Колония Агрипенсис, красиви романски църкви, както и известната Кьолнска катедрала, строена в период от 600 години.

4 ден – Кобленц и Рюдесхайм. Сутринта пристигате в Кобленц и ще имате престой до 12.30 ч. Кобленц е един от най-старите градове в Германия, създаден от римляните преди 2000 г., и красиво разположен при сливането на реките Рейн и Мозел. Пешеходната разходка из старинните романтични улички ще ви срещне с едни от най-старите църкви в Германия, запазените търговски къщи, сградата на кметството от 17 век. Вечерта ще прекарате в Рюдесхайм. Градчето се намира в един от известните винени райони на страната, като винената традиция тук е започната още от римляните. Може да използвате престоя за разходка из центъра, който е запазил къщи от Средновековието, а главната 144 метра дълга улица „Дроселгасе“ е магнит за посетителите с множеството барове и таверни.

5 ден - Хайделберг, Шпайер. Тази сутрин спирката е в Манхайм, откъдето може да се включите в екскурзия до университетския град Хайделберг. Разположен само на 20 км. от Манхайм, Хайделберг често е наричан столица на Романтизма, защото през 19 век в него са творили писателят Гьоте и композиторът Шуман. Корабът ще ви чака в Шпайер, където ще имате престой до 12.00 до 19.00 ч. Това е един от най-старите градове в Германия. Разходете се из центъра, който е близо до пристанището и е осеян с приятни кафенета и винарни. Тук се намира най-старата запазена романска катедрала в страната, която е включена в листата на ЮНЕСКО. Наблизо е и търговската улица Максимилиан щрасе.

6 ден – Страсбург. Пристигане в Страсбург около 06.00 ч. и престой до 16.00 ч. Сутринта ви очаква екскурзия из града, която ще ви завладее напълно. Особено впечатляващ е старинният район с канали и покрити мостове, наречен „Малката Франция“. Тук се е запазила традиционната архитектура, характерна за Елзас.

7 ден – Базел. Пристигате в последната точка на маршрута – Базел в 08.00 ч. Може да се включите в екскурзия из историческия център. Ще видите градския пейзаж, съчетал в себе си сгради от 15 век и съвременни здания, дело на известни архитекти. Ще се разходите из стария град край кметството, катедралата и пазарния площад. Връщане на борда за обяд. После ще имате свободно време. Може да се върнете в града за шопинг и да опитате от топящия се в устата швейцарски шоколад, който се предлага в множеството малки магазинчета, с различни пълнежи и аромати.

8 ден – Базел. След закуска в 09.00 ч. освобождаване на кораба.

Круизният кораб Crucevita

На разположение на гостите са ресторант, бар, зона с камина и кресла, машина за кафе и чай на самообслужване през целия ден, библиотека, сауна и фитнес, слънчева тераса със шезлонги, безжичен интернет срещу заплащане. Корабът разполага с 3 палуби, капацитетът е 110 гости.

Повече подробности за офертата – тук!



  Последни новини
  Анкета