Четвъртък, 11 Апр 2024
        
Дестинации Новини

Вижте круизите из Канарски острови, Мадейра и Северна Африка

   
Вижте круизите из Канарски острови, Мадейра и Северна Африка

Круизите за Канарските острови (Canary Islands, Spain) най-често тръгват от Чивитавекия (пристанището на Рим), Марсилия (Marseille, France) или Савона (Savona, Italy).

В зависимост от маршрута минавате през Италия, Испания, Франция, Португалия и Мароко (Morocco). При всяко положение се потапяте в ярки цветове, облаци от изкусителни аромати и се пропивате с ленивата атмосфера и радостта от живота, която носят в себе си всички морски градове.

На Фуертевентура (Fuerteventura, Canary Islands) ще се насладите на обширни плажове и зашеметяващи пустинни пейзажи (само ще ви кажем, че част от филма “Междузвездни войни” е сниман именно на този остров). Акостирате ли в Лансароте (Lanzarote, Canary Islands), ще можете да разгледате част от националния парк “Тиманфая”, яхнали камила. В Тенерифе (Tenerife, Canary Islands) пък, освен всички останали забавления, се намира и уникалният Loro park – зоологическа градина, в която може да гледате шоу програми с косатки, делфини, морски лъвове и папагали.

Teide, Tenerife, Spain

Обърнете специално внимание на остров Мадейра (Madeira, Portugal), наричан още “плаващата градина на Португалия”. Плажове, пищни гори, високи върхове – островът е разкошно място за разходки и ви позволява да се насладите максимално на величието на природата. Столицата Фуншал пък ще ви омагьоса с великолепната си архитектура, красивите градини и гледки. Всъщност, в нея всеки може да намери забавления по свой вкус.

Дори да не сте киномани, помислете за круиз, който минава през Казабланка (Casablanca, Morocco) – градът, като архитектура, атмосфера и нрави, е невероятна комбинация от Ориента и Европа. Съветът ни е да не пропускате и Маракеш (Marrakesh, Morocco), където можете да се докоснете в по-голяма степен до мароканската култура и до начина на живот на местните. Преди да решавате, припомнете си статията “18 неща, които да направите в Маракеш”. Ако все още не сте се наситили на красиви плажове и екзотика, потърсете круизен маршрут, който включва Танжер (Tanger, Morocco). Мароканският град ще ви плени с природа, плажове, архитектура и исторически забележителности като султанския дворец и пазарищата си.

Koutoubia Mosque, Marrakech, Morocco

Majorelle Garden, Marrakech, Morocco

 


  Последни новини
  Анкета