Сряда, 17 Апр 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи

Queen Mary 2 отплава за годишното си околосветско пътешествие

   
 Queen Mary 2 отплава за годишното си околосветско пътешествие

Queen Mary 2 отплава от Саутхемптън днес за околосветския круиз на Cunard “Sailing to the Antipodes”. Това е едно от двете пътувания, предлагани от британската круизна линия през 2024 г. Маршрутът ще отведе клиентите до Южна Африка, Индийския океан, Далечния изток, Югоизточна Азия. В течение на 108 нощувки пътниците на борда ще могат да посетят общо 34 пристанища в 22 различни страни и територии.

Круизът предлага и възможности за посещение на 34 обекта от наследството на ЮНЕСКО, както и нощувки в Кейптаун, Мелбърн, Сидни и Хонконг. След като напусне Обединеното кралство, Queen Mary 2 ще отплава за Канарските острови, преди да пристигне в Южна Африка. Построеният през 2004 г. кораб след това се отправя към Индийския океан за посещения в Реюнион и Мавриций, преди да се отправи към Австралия и Далечния изток.

След спирките в Дарвин, Хонг Конг и други дестинации, голямата лодка ще има спирки на допълнителни пристанища в Югоизточна Азия и Близкия изток, включително Виетнам, Тайланд и др. Световното приключение включва и дестинации в Южна Европа и Средиземноморието, като Барселона и Пирея, преди да се отправи обратно към Англия. Круизът включва и пълен транзит през Суецкия канал, който свързва Червено море с Източното Средиземноморие. Околосветският круиз с Queen Mary 2 трябва да завърши в Саутхемптън на 28 април 2024 г.

Компанията Cunard предлага и тази година круиз с Queen Victoria, отплавайки пак от Саутхемптън. Различният маршрут с кораба, построен през 2007 г., предлага пътуване за 111 нощувки, което включва дестинации в Северна и Централна Америка, Хавай, Австралия, Далечния изток и др. Сред акцентите на круиза е пълен транзит на Панамския канал, както и посещение за една нощ в Сан Франциско, Калифорния.



  Последни новини
  Анкета