Петък, 19 Апр 2024
        
Дестинации Новини

Гръцки острови и Турция – круизи в Бяло море

   
Гръцки острови и Турция – круизи в Бяло море

Круизите в Бяло море (Aegean Sea)обхващат гръцките острови и части от Турция (Türkiye). Като имате предвид, че гръцките острови се делят на 7 основни групи, можете да си представите разнообразието от маршрути, което се предлага. Имайте предвид също, че всеки остров има специфично лице, природа, атмосфера и освен плажове, предлага различен вид забавления. Круизът е особено приятен начин да опознаете нашите съседи, да се насладите на чудни гледки, вкусна храна и да си създадете незабравими спомени.

На влюбените и романтичните души препоръчваме круизите, които включват в маршрута си Санторини (Santorini, Greece). Когато виждате снимки на бели къщи със сини покриви, накацали една над друга над морето – гледате именно пейзажи от Санторини. Островът е предпочитано място от влюбени и младоженци. Тук залезът е разкошен, червеният плаж примамва със своята екзотичност, а местното бяло вино омайва като на никое друго място. Прегледайте статията “8 неща, които да направите на остров Санторини, Гърция”, за да добиете повече представа.

Ако сте настроени за парти и искате да видите къде почиват световноизвестните, изберете круизен маршрут, който включва Миконос (Mykonos, Greece). Островът привлича с красиви плажове, на които се вихрят невероятни купони, но също и с историческите си забележителности.

За всеки, който обича да смесва преживяванията – да се наслаждава на архитектура от различни периоди, да танцува, да плува, да опитва нови ястия и да разглежда културни забележителности – препоръчваме круиз, който включва и остров Крит (Crete, Greece). Едно от най-красивите и вълнуващи места за откриватели и пътешественици.

Ефес (Ephesus, Türkiye) – най-добре запазеният древногръцки град – е място, което всеки трябва да посети. Той се намира на територията на днешна Турция, на 5 км от морето и разходката из него е зашеметяващо пътуване из Античността. Запазени са храмове, гробници, библиотеката на Целз, Големият театър и дълга около 1 км улица, павирана с мрамор, по която все още личат улеите за колелата на колесниците.

Прегледайте статиите “7 впечатляващи гръцки острова” и “Великденски круиз “Егейски легенди”, за да научите повече за някои от най-чудните места, които се намират на няколко часа път с кола и на един луксозен кораб разстояние от вас.



  Последни новини
  Анкета