Петък, 19 Апр 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Изумрудените средиземноморски брегове ви очакват

   
Изумрудените средиземноморски брегове ви очакват

Каляри е столицата на Сардиния. Градът е основан през 7-ми век пр.н.е. и е един от най-древните в Европа. Там, сред извиващите се улици на стария град и цветните му постройки, ще почувствате истинската Сардинска идилия със зашеметяващи гледки към морето и крепостта Санта Кроче, а ако имате късмет ще видите и розови фламинги. Всичко това и още интересни дестинации в круиз „Изумрудени Средиземноморски брегове“ от Туристическа агенция „Галера“ на цени от 1212 евро.

Продължителността на програмата е 9 дни по маршрут Барселона – Каляри/Сардиния – Неапол – Чивитавекия,Рим - Генуа - Марсилия – Барселона с дата на тръгване - 25.05.2024 г.

Програма:

1 ден /25.05.2024/ събота

Отпътуване от София с редовен полет на WIZZAIR в 19.15ч. Пристигане на летище Ел Прат Барселона в 21.25ч. Организиран трансфер летище - хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден /26.05.2024/ неделя

Автобусна туристическа обиколкa на Барселона. Организиран трансфер до пристанището. Настаняване на кораба. Отплаване в 18.00ч. Нощувка.

Барселона е един от най-големите мегаполиси на Средиземно море. Разходката по пъстрите му улици ще остави незабравим отпечатък във всеки пътешественик. Ще можете да се насладите на архитектурните творения на Антонио Гауди, като катедралата Саграда Фамилия и къщите на Пасау де Грация, които със своите цветове и форми се считат за едни от най-култовите забележителности в цяла Испания.

3 ден /27.05.2024/ понеделник

Забавления на кораба. Нощувка.

4 ден /28.05.2024/ вторник

Пристигане в Каляри в 07.00ч. Разглеждане на Каляри. Отплаване в 16.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.

5 ден /29.05.2024/ сряда

Пристигане в Неапол в 10.00ч. Разглеждане на Неапол. Възможност за екскурзия до остров Капри. Отплаване в 20.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.

Неапол – родният град на пицата и кафето със сладка лешникова паста. Очарованието на града се крие в гледката му към вулкана Везувий, пъстрите му улички и пазарните площади, кипящи от живот. В сърцето на Неапол се намира една от най-големите и красивите оперни сцени - театро Сан Карло, а около него ще откриете впещетлителните Кастел Нуово, Кралския дворец, Пиаца дел Плебишито и други.

6 ден /30.05.2024/ четвъртък

Пристигане в Чивитавекия в 08.00ч. Възможност за разглеждане на Рим. Отплаване в 19.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.

Надали има човек, който не е чувал за Вечния град – Рим. Най-великите умове от древноста до сега обогатяват този зашеметяващ град със своите архитектурни бижута. Докоснете се до строителните чудеса на стария свят - Колизеума и Пантеона. Разгледайте величествените площади Венеция, Испания и Навона и посетете сбъдващия желания фонтан Ди Треви. Опитайте истинска паста и джелато или изкачете Испанските стълби.

7 ден /31.05.2024/ петък

Пристигане в Генуа в 08.30ч. Разглеждане на Генуа. Отплаване в 18.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.

Генуа, родното място на Кристофор Колумб и един от най-големите портове на Средиземноморието. Ароматът на морския бриз витае във въздуха, над Старото пистанище, а забележителностите като Аквариумa, Музея на Морето и Къщата на Христофор Колумб го правят една от най-желаните туристически дестинации. Ще можете да се докоснете до средновековния дух на стария град, наслаждавайки се на Двореца Сан Джорджо, катедралата Сан Лоренцо, Двореца на Дуковете, Порта Сопрана и др.

8 ден /01.06.2024/ събота

Пристигане в Марсилия в 09.00ч. Разглеждане на Марсилия. Отплаване в 18.00ч. Забавления на кораба. Нощувка.

Марсилия примамва посетителите си със своята френска елегантност и културното си богатство. Базиликата Нотр-Дам-де-ла-Гард, с изключителната си гледка към града, е символ на Марсилия, а катедралата Де Ла Мажор, крепостите Сен Жан и Сен Никола, Замъкът Шато д'Иф са изключително значими паметници на френската архитектура и изкуство, съхранявани като такива от ЮНЕСКО.

9 ден /02.06.2024/ неделя

Пристигане в Барселона в 08.00ч. Организиран трансфер пристанище – ценър. Възможност за индивидуално посещение на Парка “Гауди”, “Пабло Еспаньол“ или “Ноу Камп“ Свободно време за шопинг. Организиран трансфер до летището. Отпътуване от Барселона за София в 22.05ч. с редовен полет на WIZZ AIR. Пристигане в София в 02.00 ч.

Пълната оферта и програма може да откриете тук.



  Последни новини
  Анкета