Понеделник, 06 Май 2024
        
Кораби Новини

Вижте кораба MSC World Europa

   
Вижте кораба MSC World Europa

MSC World Europa не е създадена, за да плава по света, а за да го промени. Първа в класа си, тя е модерен круизен кораб, който премества границите на възможното в морето. MSC World Europa поставя нови стандарти и е най-екологичният и футуристичен кораб от флотилията на MSC Cruises. Задвижван от по-чисто гориво и със зелена технология, интегрирана в целия кораб, тя е изявление за ангажимента на круизната компания към бъдещето на нашата планета.

Добре дошли в бъдещето на круизите!

 

MSC World Europa е кораб с мисъл за бъдещето, поставящ нови стандарти за круизната индустрия. Новият круизен кораб, задвижван с LNG (втечнен природен газ), е огромна стъпка напред в мисията за опазване на околната среда. Горивото от следващо поколение бележи начало на нова ера от круизни пътувания с нулеви емисии. Съвременнят дизайн на кораба включва също най-новата технология за рециклиране на вода за пречистване на отпадъчните води и пропелери, проучени за намаляване на подводния шум по отношение на морските диви животни.

 

 

 

Новаторски дизайн

От нейния зашеметяващ силует до характерния й отвес, MSC World Europa е колкото визуално поразителен, толкова и новаторски. Уникалната Y-образна отворена кърма води до 341 фута дълга алея с невероятна панорамна гледка към океана. Крайбрежната алея включва и рекордната, най-дългата суха пързалка в морето – The Venom Drop @ The Spiral – 11-палубен шедьовър от неръждаема стомана, уникат в круизната индустрия.

Да надникнем в кораба

 

Променадата – туптящото сърце на кораба

 

Дългата 104 метра и висока 7 палуби открита алея World Promenade е едно от най-впечатляващите пространства в този невероятен кораб. Отваряйки се към кърмата на кораба със спираща дъха гледка към морето, това е мястото, където можете да бъдете ден или нощ с развлечения и място за хранене на открито. Кулминационната точка на крайбрежната алея е поразителен архитектурен шедьовър: The Venom Drop @ The Spiral, обхващащ 11 палуби. С най-дългата суха пързалка в морето гостите ще могат да преминат надолу цели 74 метра - най-забавният (и най-бързият) начин да се слезе от върха на кораба до крайбрежната алея. С тази част на кораба е свързана вътрешната алея  World Galleria, обхващаща 303 кв. м и покрита с вдъхновяващ таван с LED и кинетичен купол - това е идеалното място да се разходите и да се наслаждавате на различни барове, ресторанти, магазини и бутици.

Насладете се на света с изключителни ресторанти, барове и салони

 

MSC World Europa ще пренесе гостите на гастрономическо пътешествие по света с невероятен избор от общо 33 ресторанта, барове и салони, всеки със свой собствен стил и атмосфера. Вдъхновени от всяко кътче на света менюта и най-доброто в класа си кулинарно изкуство, съчетани с изобилно разнообразие от качествени съставки, приготвени със страст и автентичност, ще доведат до изключителни изживявания.

 

 

Корабът предлага 13 ресторанта, включително 6 специализирани ресторанта с две чисто нови концепции за MSC Cruises:

 

  • НОВО! Chef’s Garden Kitchen първата хидропонна градина в морето, където съставките буквално заемат централно място с микро билки, салати и гарнитури, отгледани и събрани на борда
  • НОВО! La Pescaderia, този типичен средиземноморски рибен ресторант ще сервира най-прясната риба. Изискаността се среща с непринудена и семейна вечеря, задължителна за всички гости!
  • НОВО! Luna Park Pizza & Burger е непринуден бюфет, включващ ярка атмосфера и изобретателни дизайнерски решения за всички възрасти. Интерактивното изживяване включва семейни игри и забавно меню, с класически американски ястия.

 

Основните заведения за хранене са Bubbles, La Foglia, Esagono, Hexagon Restaurants, Il Mercato Buffet и La Brasserie Buffet. Гостите на Aurea ще се радват и на изключителен достъп до ресторант Les Dunes. Гостите ще открият и фаворитите на MSC Cruises, включително Butcher’s Cut, стекхаус в американски стил, Hola! Tacos & Cantina - вдъхновен от латиноамериканските улични заведения, Kaito Teppanyaki и суши бар.

 

  • НОВО! Emporium cafe -  елегантно и модерно кафене, където можете да изберете от едни от най-добрите кафе на зърна в света, изберете любимия си стил на варене и сервиране с опции, включително френски, италиански, турски и марокански стил, поднесени със съответните международни сладки изкушения.
  • НОВО! Raj Polo Tea House - крачка назад във времето към Индия от началото на века, където индийските и английските чайни традиции се сливат в релаксираща тропическа обстановка.
  • Masters of the Sea: Британският пъб на MSC Cruises -  включва две нива, от които да се насладите на музика на живо и напитки, и включва НОВА пълномащабна бордова микро-пивоварна, където брандирана MSC бира ще се вари директно на борда, благодарение на ново сътрудничество с награден майстор пивовар!
  • НОВО! THE GIN PROJECT е задължителна спирка за любителите на джин с над 70 крафт джина, с класически коктейли, приготвени експертно от търговци на джин, заедно с ретро шейкър на Crawley's, където гостите могат да изпробват ръката си в разклащането на собствените си ботанически коктейли.
  • И още -  Elixir - Mixology Bar за най-вкусните ръчно приготвени коктейли, създадени от експерти миксолози ; Fizz - Champagne Bar - салон с елегантна атмосфера, за да се насладите на декадентско шампанско и пенливо вино, селекция от хайвер, охладени морски дарове и др. Здравословен зелен Zest - Juice Bar, Malt Lounge за изискани пури с невероятен избор от уиски или коняк, Sweet Temptations – най-добрият бар за сладолед и замразен йогурт, където децата могат да приготвят свой собствен сладолед и много други, които можете да откриете на борда.

 

Сред 20-те бара и салона на борда са 7 чисто нови концепции за барове и кафенета, включително първата бордова микропивоварна на линията, нов джин бар, нов коктейл бар, почитащ изкуството на миксологията и много други!

 

Забавление за всички възрасти

 

MSC World Europa предлага изживяване на друго ниво с множество различни места за забавление, които включват мащабни театрални постановки, завладяващи представления в салона на кърмата, интерактивен семеен ентъртеймънт в Luna Park Arena, автентичен бохемски уличен театър около кораба. Бъдете част от запомнящите се партита в дискотеката или събудете детето в себе си за игра на блъскащи колички.

 

  • Panorama Lounge в задната част на кораба ще предложи завладяващо забавление
  • Стилният World театър с 1153 места ще бъде домакин на оригинални продукции всяка вечер от круиза
  • Многофункционалният Luna Park Arena е ново място за забавление, което ще бъде домакин на филми, игрови предавания, детски дейности и различни тематични партита.

 

Детската зона на MSC World Europa ще бъде най-голямата във флота, с над 766 m2 вътрешно пространство, 7 стаи, предназначени за различни възрастови групи от 0 до 17 години, разработени в сътрудничество с LEGO® и Chicco®. Забавленията за деца и тийнейджъри ще бъдат още по-разнообразни с оригинални формати за игри и шоу за таланти, които ще бъдат създадени за The Studio, Luna Park Arena и Световния театър. И накрая, благодарение на удълженото работно време на Детския клуб и Тийнейджърския клуб, придружени от младежки персонал, децата ще могат да се насладят и на други атракции на MSC World Europa, включително блъскащи колички, сухата пързалка и виртуалната стая.

 

Басейни и зони за отдих или забавление

 

На борда на  MSC World Europa ще откриете най-големия аквапарк във флота на MSC до момента, 7те и 13 джакузита, разположени по целия кораб, включително басейн с плъзгащ се покрив.

 

Акцентите включват:

  • Чисто нова зона Zen Pool в задната част на кораба – тази ултра шикозна зона е предназначена само за възрастни, включваща два басейна, солариум и сенчеста зона за отдих – всичко от палуба 18 за невероятна гледка към морето
  • Яхт клуб MSC със своята обширна двуетажна тераса за слънчеви бани, частен басейн и джакузи
  • Аквапаркът на палуба 20, най-големият във флота на MSC Cruises, разполага с детски басейн и пързалки за цялото семейство
  • La Plage – главният басейн е мястото за тези, които търсят забавление с невероятната 3474 м2 плажна палуба, с различни нива за слънчеви бани
  • Басейн Botanic Garden с прибиращ се покрив, тропически бар и зона за отдих

MSC YACHT CLUB от следващо ниво за първокласен круиз

 

MSC World Europa ще разполага с най-луксозния яхт клуб MSC, който предлага несравнимо ниво на комфорт. Повече общо пространство, разширени външни площи, нови стилни апартаменти, съчетани с футуристичния дизайн на кораба. Общите пространства включват напълно преработена слънчева палуба, разположена за първи път върху две палуби. Два чисто нови ултра просторни апартамента Owners Suite се присъединяват към ексклузивната концепция „кораб в кораб“ с достъп изключително с ключ-карта.

 

Каюти в иновативен дизайн

 

 

MSC World Europa е толкова различна отвътре, колкото и отвън, с изцяло новия дизайн на каютите и най-много каюти с балкон на всеки кораб във флота. От луксозни апартаменти със в MSC YACHT CLUB, до традиционни каюти и чисто нови каюти с изглед към външната алея, има висококачествени, комфортни помещения за настаняване, които да задоволят всеки вкус. Корабът ще предлага 7  иновативни типа каюти, които не са виждани на нито един друг кораб на MSC Cruises, и повече апартаменти с частно джакузи от всякога.

Маршрутите

MSC World Europa прекарва първия си сезон в Персийския залив, предоставяйки на гостите най-доброто зимно круизно изживяване със специален круиз от 4 нощувки от Доха в Катар до Дубай, Обединени арабски емирства. След това MSC World Europa предлага 7-нощни круизи от Дубай до близкия модерен мегаполис Абу Даби, до остров Сир Бани Яс, където гостите имат възможност да открият екзотични диви животни или да се насладят на топлото слънце на безупречни плажове, всички с ексклузивен достъп за MSC Cruises в дните, в които корабите са на пристанище.

 

Програмата в Персийския залив е обогатена с престой в пристанището на Дамам, Саудитска Арабия, посещение на оазис Ал Ахса, обект на ЮНЕСКО за световно наследство. Корабът ще посещава Доха, футуристична столица на Катар, преди да се върне в Дубай с нощувка в града, за да откриете всички чудеса, които може да предложи.

 



  Последни новини
  Анкета