Петък, 10 Май 2024
        
Кораби Новини

Disney инвестира рекордните 60 милиарда долара в тематичните си паркове и круизи

   
Disney инвестира рекордните 60 милиарда долара в тематичните си паркове и круизи

Disney планира да инвестира милиарди долари в разширяване на капацитета на своите тематични паркове и круизни линии, заявиха от мениджмънта на компанията по време на конференция, на която бяха представени приходите на Disney.

"Да, инвестициите ще бъдат във всеки сегмент. В момента се строят още три кораба", каза главният изпълнителен директор на Disney Боб Игър.

През следващото десетилетие Disney планира да инвестира 60 млрд. долара в своето подразделение за паркове и преживявания. Около 70 % от тези инвестиции са предназначени за допълнителни инвестиции за разширяване на капацитета. Всеки тематичен парк и круизна линия на Disney ще получи част от инвестицията.

Игър потвърди заявеното от него през ноември миналата година, че иска Disney да се съсредоточи върху "ускоряване на растежа" на своето подразделение за паркове и преживявания.

Оперативните приходи и приходите от парковете и преживяванията на Disney през първите месеци на годината достигнаха "рекорди за всички времена", каза Игър. Приходите на подразделението са 9,1 млрд. долара, което е с 4% повече от миналата година.

Оперативните приходи в САЩ възлизат на 2,1 млрд. долара, което е с 2% по-малко от миналата година. Ръководителите на Disney до голяма степен обясняват спада с по-ниската посещаемост и по-малкия брой нощувки, прекарани в курорта Walt Disney World.

За парковете по света оперативните приходи възлизат на 328 млн. долара, което е повече от 79 млн. долара през миналата година. По-високата посещаемост и средните цени на билетите в курортите Шанхай Дисни и Хонконг Дисниленд допринесоха основно за ръста на оперативните приходи.



  Последни новини
  Анкета