Петък, 17 Май 2024
        
Дестинации Кораби Морски круизи Оферти

Забележителна круизна програма с Norwegian Dawn

   
Забележителна круизна програма с Norwegian Dawn

В периода от април 2024 до март 2025 г., кораб Norwegian Dawn ще осъществи забележителна круизна програма. От Contitrans-m обещават много съдържателни маршрути, с висока познавателна стойност, които предоставят чудесна възможност за разглеждане на някои от най-привлекателните дестинации в Европа, Африка и Индийския океан.

Първият круиз от лятната програма на Norwegian Dawn пасва идеално на Великденските празници и е добър вариант за прeкарването им в западното Средиземноморие. След това корабът обикаля около Иберийския полуостров, като посещава интересни места в южна Испания и Португалия, докато достигне бреговете на Северно море, за да започне летните круизи в северна Европа. Маршрутите в този регион се извършват в две посоки – Балтийски столици и Британски острови. Круизите до столиците са много интензивни, някои от тях предвиждат спиране на различно пристанище всеки ден. Британските острови са не толкова популярна за нас, но доста интересна дестинация, подходяща за хора, които обичат да експериментират и търсят нещо по-различно.

В края на септември 2024 г., Norwegian Dawn постепенно ще се придвижи от север на юг, при което ще осъществи няколко интересни маршрута по западното крайбрежие на Европа, след това в западното Средиземноморие и накрая в Егейско и Адриатическо море. През ноември Norwegian Dawn ще се отправи на юг, през Суецкия канал, към арабските емирства, от където ще започне неговата екзотична зимна програма, включваща плаване из топлите води на Индийския океан, до остров Мавриций, Сейшелите, Мадагаскар, Кения, Танзания и Южна Африка.

Корабът Norwegian Dawn е построен през 2002 г. Последното му обновяване е от 2021 г. С тези си параметри очевидно корабът няма да ви впечатли със свръх модерен дизайн или с някакви невероятни аквапаркове, спортни съоръжения и пр., но той е много удобен плаващ хотел, не много голям и точно поради това той е особено подходящ за такава наситена с дестинации програма. На кораба ще намерите всичко необходимо за вашето комфортно пътуване и за приятно прекарване на вечерите. През повечето дни от круиза ще бъдете на брега, ще изследвате посещаваните градове и държави и едва ли ще се задържате много на борда. А вечер ще имате доста разнообразни възможности за хранене в различни ресторанти и разбира се за забавления. Представление в театъра или приятна музика в някой от баровете на борда, а защо не някъде на тихо място под звездите на южното небе... имате голям избор. От Contitrans-m ви представят някои от съществените детайли относно настаняването и храненето на кораб Norwegian Dawn.

За вечеря може да избирате между Aqua и Venetian - двата основни a-la-carte ресторанта с интернационална кухня, храненето в които е включено в цената на круиза. Менюто се сменя всяка вечер. Не е необходимо да имате предварително запазена маса, достатъчно е да отидете в предпочитания ресторант в периода между 17:30 и 21:00 часа и ще бъдете настанени на самостоятелна маса. В тези ресторанти може също да закусвате сутринта.

Garden Café и Bimini Grill вероятно са най-посещаваните основни ресторанти. Това е бюфет, на самообслужване, храненето в който е включено в цената на круиза. Може да избирате колкото и каквото пожелаете и най-важното, този ресторант работи почти без прекъсване от най-ранна сутрин до късна вечер. Bimini Grill е бюфет на открито. Bamboo A Taste of Asia е a-la-carte ресторант с азиатска кухня, храненето в който е включен в цената на круиза.

O'Sheehan's Bar & Grill е ресторант, който работи 24 часа, храненето в него е включено в цената на круиза. Това е мястото, където може да похапнете нещо в необичаен час, когато останалите заведения са затворени, а може да ползвате този симпатичен ирландски пъб, просто защото обстановката в него ви харесва.

FreeStyle круизите ви дават доста големи възможности за избор при храненето, а това е възможно и поради факта, че на всеки кораб от флотилията на Norwegian Cruise Line има няколко специализирани ресторанта с характерна кухня. Храненето в тях става с предварителна резервация на маса, за конкретен ден и час от круиза и се заплаща допълнително. Ако искате да се храните безплатно в някои от тези ресторанти, тогава може да закупите FREE-AT-SEA пакет от 4 екстри, една от които е именно определен брой безплатни вечери в специализираните ресторанти на кораба.

На борда на Norwegian Dawn има следните допълнителни ресторанти:

Cagney's стекхаус и Moderno Churrascaria

Ако харесвате изпечен по ваш вкус стек и сте любител на добре приготвеното месо, задължително трябва да посетите някой от тези ресторанти, а защо не и двата?

La Cucina - картината няма да е завършена, ако няма поне един италиански ресторант на борда. Е, на Norwegian Dawn ще намерите такъв и ще останете много доволни от прекрасната кухня. Същото може да се каже и за Le Bistro - френски ресторант, за по-изтънчените вкусове. Това е и място за приятна вечеря с любимите хора.

Азиатската кухня е добре представена на борда на Norwegian Dawn. Може да похапнете японски специалитети в суши бара, а още по-добре да си направите резервация за вечеря в японското Teppanyaki. Храненето в този ресторант е удоволствие за сетивата и изненадващо приятно забавление. 

Любителите на мексиканска кухня могат да вечерят в ресторант Los Lobos Cantina.

Настаняването на борда на Norwegian Dawn, включва стандартни каюти с балкон, с прозорец, с илюминатор или вътрешни. Има и лимитиран брой апартаменти, за онези, които са склонни да похарчат повече пари, за да получат повече пространство, удобства и екстри.  

Най-същественото за круизите на NORWEGIAN CRUISE LINE

  • Те са FreeStyle, което е голямо предимство за хората, които искат да забравят за малко официалното облекло, точното време и всякакви други условности по време на лятната си ваканция;
  • Norwegian предлага най-евтините пакети напитки в круизната индустрия. Само за 199€ за човек, за 7-дневен круиз, ще получите всички напитки, описани ТУК, плюс безплатни вечери в някои от специализираните (иначе платени) ресторанти на кораба, плюс пакет интернет, плюс отстъпка от цената на бреговите екскурзии. Научете всичко за FREE-AT-SEA пакетите ТУК;
  • Ако искате да пътувате с голям кораб заедно с цялото си семейство, но търсите по-луксозна форма на настаняване, с повече удобства и екстри, тогава знайте, че на корабите Norwegian Epic, Norwegian Jewel, Norwegian Pearl, Norwegian Gem, Norwegian Jade, Norwegian Getaway, Norwegian Breakaway, Norwegian Bliss, Norwegian Joy, Norwegian Encore и Norwegian Escape има подходящи апартаменти в специалната VIP-зона, наречена HAVEN. Идеята на тези апартаменти е да получите повече удобства, тишина и спокойствие и по-качествено обслужване, като същевременно може да ползвате всички предимства на пътуването с голям кораб. Някои от апартаментите в HAVEN-зоната са с 2 отделни спални, една за родителите и една за децата. Цените са значително по-високи спрямо тези, за настаняване в стандартни каюти, но си заслужават;
  • Флотилията на Norwegian включва и няколко кораба, които според големината и броя пасажери попадат в клас "големи кораби", но така или иначе са по-малки от круизните гиганти, построени след 2010 г. Ако желаният от вас маршрут се изпълнява с някой от тези кораби (Norwegian Spirit, Norwegian Sun, Norwegian Star, Norwegian Dawn, Norwegian Sky), не се притеснявайте. Тези кораби предлагат същите удобства, както по-големите си братя и сестри от флотилията на Norwegian, но имат едно безценно предимство - осигуряват атмосфера на уют и спокойствие, която е задължителен елемент на традиционното пътешествие по море.
  • Norwegian Cruise Line предлага FLY&CRUISE пакети с полети от София или от главни европейски летища като Франкфурт, Лондон, Мадрид, Истанбул. Подробности за FLY&CRUISE пакетите може да прочетете ТУК.

Разгледайте неустоимите оферти от Contitrans-m и резервирайте своя круиз в Средиземно море, Иберийския полуостров, скандинавските столици, Британските острови, арабските емирства, Африка и Индийския океан.



  Последни новини
  Анкета