Петък, 17 Май 2024
        
Дестинации Оферти

Различна ваканция - древните столици на Тайланд и почивка на Ко Самуи

   
Различна ваканция - древните столици на Тайланд и почивка на Ко Самуи
  Apollo

Побързайте и не пропускайте да резервирате едни от най-известните дестинации в Тайланд, събрани в една екскурзия. От Apollo ви предлагат богата история и страхотна почивка през октомври.

Продължителността на програмата е 15 дни/12 нощувки, а отпътуването е на 22.10.2024 г. Възползвайте се от промоциите за ранни резервации до 31.03.2024 г. на цени от 4590 лв.           

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Истанбул – Банкок – Истанбул – София
  • Самолетни билети Банкок – Ко Самуи - Банкок
  • 3 нощувки с 3 закуски в Банкок в хотел 4*
  • 1 нощувка със закуска в Кампаенг Пет в хотел 3*
  • 2 нощувки с 2 закуски в Чианг Май в хотел 4*
  • 1 нощувка със закуска в Сукотай в хотел 3*
  • 5 нощувки с 5 закуски на остров Ко Самуи в хотел 4*
  • 5 обяда
  • Всички екскурзии по програмата
  • Всички входни такси на посещаваните по програмата обекти
  • Всички трансфери по програмата
  • Медицинска застраховка
  • Тур мениджър

Банкок, Аютая, Чианг Май, Лампун са само част от спирките, а почивката ви ще бъде на един от топ островите Ко Самуи.

Програма:

1 ден 22.10.2024 София – Истанбул - Банкок

Полет София – Истанбул /09:25 – 10:55/ и полет Истанбул – Банкок /16:25 – 06:05+1/.

2 ден 23.10.2024 Банкок

Жизнен и блестящ, Банкок е град с богата история и култура. В „Градa на ангелите“, както го наричат местните жители, има по нещо за всеки: от старинни храмове и шумни пазари до екзотична кухня и традиционни масажи. Като единствената азиатска страна, останала незасегната от Западната колонизация, Тайланд е запазил уникалната си култура без чужди влияния. След като напуснете летището ще имате трансфер и ранно настаняване в хотела. Денят ви ще е свободен за почивка.

3 ден 24.10.2024 Банкок

Закуска. Днес ще опознаете отблизо тайландската столица. Ще посетите три най-популярни будистки храма в в града - Големия дворец, Легналия Буда в храма Ват По и Златния Буда в храма Ват Траймит.

4 ден 25.10.2024 Банкок – Аютая – Кампаенг Пет

Ранна закуска. Този ден ще се запознаете с древната сиамска столица Аютая. След закуска, на сутринта потегляте за среща с миналото на Тайланд. Аютая се простира на изкуствено създаден остров, заобиколен от канал, който свързва трите вливащи се в него реки. В тези условни водни граници са разпръснати около 300 храмове, датиращи от различни епохи. Цели 33 крале са царували в миналото в този град.

5 ден 26.10.2024 Кампаенг Пет – Лампанг – Чианг Май

Закуска. Днес пътешествието ви продължава към Лампанг. Ще разгледате храма Wat Phra That Lampang Luang. Комплексът в стил Лана е разположен на хълм, заобиколен от стени. Ще се изкачите по стълбите, които водят до 7 сгради и свещено дърво. Ще се полюбувате на бронзовата статуя на Буда в залата за ръкополагане, както и на реликвата на Буда в златното чеди. Ще се насладите на обяд в местен ресторант, преди да продължите към Чианг Май, известен като „Розата на Севера“.

6 ден 27.10.2024 Чианг Май

Закуска. След закуска ще посетите храмът Wat Phra That Doi Suthep – един от най-почитаните храмове в страната. Това свещено място се намира на върха на планина, откъдето ще можете да се насладите на спираща дъха панорамна гледка към града. Съществува древна легенда, която обяснява неговата святост, известна като легендата за Белия слон. Според нея монах от кралство Сукотай намерил кост, за която се смята, че е раменната кост на Гаутама Буда. Реликвата е показвала магически способности, което привлякло вниманието на на краля на Лана. За да достигнете до храма ще трябва да изкачите 309 стълби, оградени от митични змии /нага/, или като алтернатива да се възползвате от кабинковото влакче до върха. След това духовно преживяване ще посетите 10 километровата улица San Kamphaeng Road, известна като Рай за пазаруване.

7 ден 28.10.2024 Чианг Май – Лампун – Сукотай

Закуска. След закуска отпътувате към Лампун, който е дом на един от най-важните храмове на север - хилядолетният Wat Phra That Hariphunchai. Въпреки че Лампун не е от най-големите градове, той е единствения, който е основан от кралица Чама Теви. Легендата разказва, че е родена в цвят на лотос и осиновена от кралското семейство. Има и храм, посветен на нейно име, за който се казва, че е мястото за почивка на пепелта ѝ. Самият град пък е изграден във формата на раковина, следваща река Куанг от източната й страна.

8 ден 29.10.2024 Сукотай – Лопбури – Банкок

Закуска. Пътуването ви към Банкок ще ви отведе до провинция Лопбури. Едноименният исторически град е известен с хилядите макаци, които свободно обикалят улиците. Много от тях заемат рушащия се Phra Prang Sam Yod в кхмерски стил – известен още като „Храма на маймуните“ – в центъра на града. Храмът е построен през 13 век в силно залесена местност. Първоначално хиндуистки храм, построен в класическия стил Байон на кхмерската архитектура, по-късно той е бил превърнат в будистки храм. Докато градът се разраства около мястото, маймуните в гората остават. Местните нямали нищо против, тъй като се смятало, че макаците са живи представители на индуисткия бог Хануман, поради което се разглеждат като символи на късмет. В съседство ще посетите и друго светилище на Брахман, San Phra Kan.

9 ден 30.10.2024 Банкок – Ко Самуи

Закуска. Трансфер до летището за полет до остров Ко Самуи, където ви очакват няколко прекрасни плажни дни сред природата на един от най-луксозните острови в Тайланд. Ко Самуи в провинция Сурат Тани е една от най-популярните туристически дестинации в Тайланд. Островът има красиви плажове, водопади, невероятни гледки, храмове, както и оживено рибарско селище и няколко уелнес спа центъра от световна класа.

10 ден 31.10.2024 Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова.

11 ден 01.11.2024 Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж или може да се включите в екскурзията до островите Ко Тао и Ко Нанг Юан с моторна лодка.

12 ден 02.11.2024 Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова.

13 ден 03.11.2024 Ко Самуи

Закуска. Свободно време за плаж и почивка на острова. По желание може да се включите в целодневна екскурзия в Национален морски парк Aнг Тонг с моторна лодка.

14 ден 04.11.2024 Ко Самуи – Банкок – Истанбул

Закуска. Свободно време до обяд и освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет от Ко Самуи до Банкок. Полет от международното летище Банкок до Истанбул /22:55-05:50+1/

15 ден 05.11.2024 Истанбул – София

Полет Истанбул – София /08:45-09:00/.

Повече подробности за офертата може да откриете тук.



  Последни новини
  Анкета