Вторник, 21 Май 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Организиран круиз с NCL Dawn до съкровищата на Европа

   
Организиран круиз с NCL Dawn до съкровищата на Европа

Опознайте съкровищата на Европа с oрганизиран круиз с NCL DAWN в периода 05-17 май 2024 г. Тара Турс ви предлагат невероятно изживяване по маршрут София-Барселона-Валенсия-Гибралтар-Малага-Кадис (Севиля)-Портимао-Лисабон-Виго (Сантяго де Компостела)-Брюж-Хавър (Руан)-Саутхямптън-Лондон-София на цени от 3 600 лв.

Програмата включва:

Ден 1 - Директен полет София-Барселона. Трансфер до хотел. Нощувка.

Ден 2 - Барселона и шедьоврите на Гауди – качване на кораба и отплаване. Цял свободен ден в испанската столица с възможност за екскурзия. 

Ден 3 – Валенсия - градът на Светия Граал. В този ден ще се отправите към Града на изкуствата и науките и ще се насладите на пешеходна обиколка „По стъпките на Светия Граал“.

Ден 4 – Гибралтар – Скалата. Там, където Европа среща Африка, а Атлантическият океан се слива със Средиземно море, се издига могъщата Гибралтарска скала. В този ден ще се изкачите с лифт до върха на скалата, за да видите единствените в Европа диви маймуни. След това ще посетите красивите пещери Сан Мигел.

Ден 5 – Малага. Разположен в южна част на Испания, на брега на Средиземно море, град Малага не е само популярна туристическа атракция заради слънчевия си климат и плажове. Той е и един от най-старите градове в света и родно място на Пабло Пикасо. Възможност за самостоятелна разходка из главните улици на града, преминавайки покрай Alameda Principal – грандиозен булевард, обграден от буйни дървета.

Ден 6 – Кадис – Севиля. По желание може да участвате в организирана екскурзия до Севиля. След като напуснете пристанището на Кадис, 2-часово пътуване с автобус ще ви отведе до Севиля и първата ви спирка ще е впечатляващата готическа катедрала в града и трета по големина църква в света. След това обиколката продължава пеша до Барио де Санта Крус, еврейския квартал в Севиля, който се характеризира със своите причудливи, тесни улички и типични местни вътрешни дворове. Следва спирка в Алказар, древна средновековна крепост, построена от мавритански майстори. Някога е била резиденция на испанското кралско семейство, а сега е обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Последният етап от обиколката ви отвежда до парка на Мария Луиза и площада на Испания.

Ден 7 - Портимао, област Алгарве, Южна Португалия. Имате възможност за екскурзия до нос Сао Висенте, Лагош и Сагреш. Основната забележителност на град Сагреш е крепоста.Тя е била построена през 15 век по заповед на Енрике Мореплавателя. По това време Сагреш е стратегическо място, свързващо средиземноморските и северно-атлантическите страни. Вътре в крепостта може да се разгледа малка църква от16 век. Впечатление прави „розата на ветровете“. Това е огромен мистериозен каменен компас. До Сагреш се намира нос Сао Висенте. До края на 14ти век мнозина вярват, че той е краят на света. Ако дойдете тук в подходящия ден, може да си помислите, че са били прави. Носът е най-южната част на континентална Европа. След това ще се отправите към Лагош и известните Понта де Пиедаде. Това е група скали, инкрустирани от вятъра насред тюркоазеното море.

Ден 8 - Лисабон, Португалия. Възможност за организирана полудневна екскурзия на български език в централната част на града или самостоятелна разходка. Корабът акостира в самия център.

Ден 9 - Виго, Сантяго де Компостела – в края на Ел Камино. На един час път от Виго се намира Сантяго де Компостела. Най-популярният маршрут на Ел Камино започва във Франция, изкачва Пиренеите и върви от изток на запад по тях през цяла Северна Испания, докато стигне до изящната и прочута катедрала „Сантяго де Компостела“, където се твърди, че са погребани останките на свети Яков. Смята се, че е проекция на Млечния път. Свещеният път може да се мине пеша, с велосипед или на кон. Когато стигнете в Сантяго ще видите много пилигрими, стичащи се в града след дългите дни вървене. Разходете се из уличките и усетете специалната атмосфера, която витае в градчето. Може би и вие ще вземете решение дали да не предприемете пътуване по поклонническия път.

Ден 10 – в открито море.

Ден 11 – Зеебрюж – Брюж ще ви очарова със средновековната си атмосфера, бирата, шоколада и…дантелата. Тук часовникът е спрял преди няколко века и във въздуха на града се носи безвремие. Не случайно Брюж е включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Той е известен и с наименованието си „Венеция на севера“ заради характерните му канали, по които може да се движите и разглеждате града.

Ден 12 - Хавър, Франция – Руан на Жана Д’Арк. Открийте силуета от кули в Руан, столицата на Горна Нормандия. Със своето наследство от изящни сгради и музеи, градът предлага на своите посетители изобилие от артистични изкушения. Последвайте водача си през историческата част на града и вижте Стария пазар, където Жана д’Арк е била изгорена на клада през 1431 г.

Ден 13 - Саутхямптън, Великобритания. След като напуснете кораба, ще се отправите към Лондон. Тези от вас, които вече са били в града ще имат възможност да се разходят самостоятелно, а останалите ще продължат с обзорна екскурзия из безкрайните забележителности на града. Трансфер до летище за директен полет до София.

Повече подробности за круиза тук.



  Последни новини
  Анкета