Сряда, 22 Май 2024
        
Кораби Новини

Бременна жена в 26-та седмица не беше допусната на круизен кораб

   
Бременна жена в 26-та седмица не беше допусната на круизен кораб

Компанията Carnival забрани на австралийската пътничка Кейли Фарингтън да се качи на круизния кораб, след като стана ясно, че тя е бременна в 26-та седмица. Круизната компания на всичкото отгоре отказа да възстанови сумата на майката на жената, която е резервирала билета.

Това съобщи австралийският телевизионен оператор 9News в X. Робин Бетс резервирала тридневен круиз около Бризбейн, Австралия, на Carnival's Luminosa за дъщеря си Кейли Фарингтън като подарък за рождения ден. В съобщението не се посочва кога е планиран круизът. На бъдещата майка обаче е отказан достъп на борда, тъй като е била бременна над 24 седмици, което е в нарушение на условията за превоз на Carnival.

„Човек би си помислил, че круизите имат същите правила като летенето“, каза Фарингтън пред 9News .

 
Круизен кораб, лайнер, кораб, кораб, круиз, пътуване, ваканция, подарък за рожден ден, пари, билети,Цял екран

Робин Бетс (вляво) и нейната дъщеря Кейли Фарингтън (вдясно) Снимка: 9 News

Изданието отбелязва, че правилата за летене за бременни жени варират между авиокомпаниите, но повечето авиокомпании ви позволяват да летите до 36 седмици, някои от които изискват лекарска бележка.

„Моят акушер ми даде зелена светлина, но въпреки това не ме пуснаха на борда“, каза бременната австралийка и добави, че не са били информирани за правилата, когато са резервирали полета. Робин Бетс каза, че е похарчила около 1300 долара за круиза, но служителите на Carnival й казали, че няма да получи възстановяване.

„Вярваме, че това е дискриминация срещу бременните жени“, добави Бетс. Според 9News на друг пътник, идентифициран като г-жа Воргезе, също е отказан достъп на борда на същия круиз поради това, че е бременна повече от 24 седмици. Говорител на Carnival каза пред репортери, че на пътниците е отказан достъп на борда, за да се гарантира безопасността и благополучието както на майките, така и на техните неродени деца.

„Круизните кораби не са оборудвани за предоставяне на пренатални и ранни грижи за бебета. Тази политика е описана както на уебсайта на Carnival, така и в договора за круиза“, се казва в изявлението.



  Последни новини
  Анкета