Петък, 24 Май 2024
        
Кораби Новини

Ritz-Carlton пуска нова суперяхта за круизни пътувания

   
Ritz-Carlton пуска нова суперяхта за круизни пътувания

След дебюта с Evrima изглежда, че в колекцията яхти Ritz-Carlton има още един нов кораб, който се очаква с огромно нетърпение тази година. Компанията отвори резервации за круизи на втората си суперяхта Ilma, кръстена на малтийската дума за вода. Яхтата ще направи първото си пътуване през септември 2024 г., пътувайки за седем нощи между Атина и Хайфа, Израел. Ilma ще разполага с 228 апартамента, всеки със самостоятелна тераса, с капацитет до 456 гости. Въпреки че всички апартаменти са невероятно просторни, Ilma ще разполага с по-голяма опция за апартамент от Evrima, с нови кабини от 1000 квадратни фута. Интериорите са дело на базираната в Лондон фирма AD Associates, с допълнителна работа от дизайнера при осветлението DPA, а екстериорите са от финландското студио за яхти Aivan.

Въпреки че корабът е проектиран да изглежда и да се чувства като яхта, той разполага с редица удобства, на които гостите могат да се насладят, включително пет ресторанта, шест бара (включително трезор за вино и салон за пури), Ritz-Carlton Spa, инфинити басейн, бутик и дори детски клуб Ritz. Има и открита палуба с директен достъп до водата за плуване и водни спортове, което също е характеристика на Evrima .

Със спокойно темпо на плаване и повече нощувки в пристанището, нашият средиземноморски сезон 2024 подчертава същността на начина на живот с яхта, като дава на гостите повече време да се потопят наистина в оживените култури, местната кухня и естествената красота на региона“, казва Дъг Протеро, главен изпълнителен директор на The Ritz-Carlton Yacht Collection.

След встъпителното пътуване на Ilma, корабът ще плава по маршрути от 7 до 13 нощувки по Средиземно море, с пристанища, включително Монте Карло в Монако, крайбрежието на Амалфи в Италия и Канарските острови в Испания. Цените за круизно пътуване с Ilma започват от 7400 долара на човек.



  Последни новини
  Анкета