Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Морски круизи Новини Оферти

Огромен интерес към круиите до Аляска

   
Огромен интерес към круиите до Аляска
  Google

Аляска е третият по значимост круизен регион в света след Карибско и Средиземно море. Не случайно, някои круизни компании разделят флотилията си на две части през летния сезон, като половината от корабите извършват круизи в Европа, а останалите в Аляска. Интересът към региона е огромен, тъй като това все още е едно от малкото кътчета на земята, в което природата е относително съхранена, няма голяма урбанизация порда по-суровия климат и по-слабата населеност на този регион. Аляска е уникално природно богаство и като подземни залежи и като наземен ландшафт. Високи планини със заснежени върхове и склонове покрити безкрайни гори от иглолистни дървета. Невероятни езера с огледална повърхност, кристално чист въздух, реки, богата флора и фауна. Глетчери, които се спускат право в морето и какви ли не още чудни картини.

Аляска се превръща в щат на САЩ през 1867 година. Кой да знае, че не след дълго, в Аляска ще бъдат открити първите златни залежи, което поставя началото на „златната треска“, а по-късно се установяват и залежи от нефт, газ и какви ли не природни ресурси, което променя изцяло отношението към притежанието на Аляска от страна на САЩ. В настоящето, Аляска вече е ярко изразена и добре разработена туристическа дестинация. Благодарение на умната и консервативна политика на местните власти и федералното правителство, все пак е намерен балансът между интересите за индустриално разработване на находищата на полезни изкопаеми, дърводобива и други подобни индустрии и интересите на местното население, което намира благоприятни условия за доходоносен бизнес в туризма и в щадящата експлоатация на природната среда.

Круизите в Аляска са просто най-новата, най-модерната и най-привлекателната версия на комплексен туристически продукт. А някои компании, като Holland America Line и Regent Seven Seas например, предлагат и великолепни круиз-турове, които съчетават морския круиз по крайбрежитето на Аляска с богата наземна екскурзионна програма във вътрешността на полуострова.

Основни отправни пристанища за круизи из Аляска: Сиатъл, Ванкувър, Сиуорд (Енкъридж)

Включени в круизните маршрути държави: САЩ, Канада

Сезонност: от май до септември.

Най-подходящото време за круиз из Аляска: юли и август.

Ако сме ви заинтригували разгледайте предлаганите от Контитранс-М повече от 250 круиза и се впуснете във вашето ново приключение.