Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Новини

Какво представляват круизите до Канарските острови

   
Какво представляват круизите до Канарските острови

Ако сте решили да си подарите един хубав круиз, Канарски острови никак не са за пренебрегване. Ето защо.

С круиз Канарски острови ще посетите екзотичния архипелаг, който е част от Испания, но всъщност се намира по-близо до северното крайбрежие на Африка в Атлантическия океан. Това съчетание от страна и местоположение създава екзотично пътуване с круиз Канарски острови, което съчетава ритъма на островния живот с културните влияния на Европа. Добавете куп вулкани, пясъчни дюни, плажове, обградени с палмови дървета, и оживена арт сцена, и имате рецепта за перфектното пътуване, каквото само круиз Канарски острови може да ви осигури.

Нашите предложения за круиз Канарски острови ще ви отведат до някои от най-красивите дестинации в този архипелаг, пълен с комфорт и лукс. Ще са насладите на страхотното преживяване на това, което прави всеки круиз Канарски острови толкова специален. Благодарение на нашия богат избор на брегови екскурзии и презентации на борда за круиз Канарски острови, ще научите още повече за културата и историята на това приказно място.

Акцентите в атракциите във всеки круиз Канарски острови са най-вече в невероятната природа и великолепния пейзаж на островите. Но на вашия круиз Канарски острови ще се запознаете и с местната култура, както в красивите пристанищни градове, така и по-навътре във вътрешността.

 

Круиз Канарски острови 1

 

Круиз Канарски острови – какво ще видите

Едно от най-приятните преживявания по време на круиз Канарски острови е насладата от невероятната природа. Канарските острови са дом на красиви национални паркове, богати на забележителна флора и фауна. По време на вашия круиз Канарски острови ще откриете разнообразни пейзажи, които се променят от парк на парк – от величествената красота на националния парк Тейде на Тенерифе до безплодния вулканичен пейзаж на националния парк Тиманфая в Лансароте.

И все пак първото, за което се сещате, когато чуете круиз Канарски острови, вероятно са плажовете. И има защо! В края на краищата един круиз Канарски острови ще ви заведе на остров, така че използвайте част от времето си в пристанището, за да се отпуснете на някой от екзотичните плажове с бял и черен пясък. Насладете се на заливи, обрамчени от яркозелени палми и скали от вулканични скали.

Освен всичко останало, географският състав на Канарските острови се състои от стотици вулкани. По време на своя круиз Канарски острови ще видите и тези вулкани, и тяхното въздействие върху сушата – независимо дали от гледна точка, близо до кратер, или при обиколка с хеликоптер – е връхната точка на круиз Канарски острови.

По време на круиз Канарски острови може да предпочетете да поставите в центъра на вниманието си местната кухнята и изкуствата. В Лансароте вижте архитектурата и скулптурите на Сезар Манрике. Кораго вашият кораб за круиз Канарски острови спре в Тенерифе, посетете един от многото му ресторанти, за да опитате местния специалитет от печени картофи със сос моджо.

 

Круиз Канарски острови 2

 

Круиз Канарски острови – пристанищата

Островите Лансароте, Тенерифе и Гран Канария създават триъгълник от вълнуващи пристанища, които да посетите по време на круиз Канарски острови. Открийте оживените пристанищни градове, разположени на тези острови, и избягайте до спиращата дъха природна красота около островите. Освен това повечето кораби за круиз Канарски острови ви дават възможност да направите комбинация с посещение на други популярни европейски круизни пристанища като Саутхемптън, Лисабон, Барселона, Генуа, Чивитавекия и др.

Круиз Канарски острови – Тенерифе

Всеки круиз Канарнски острови ще ви отведе в Тенерифе – място за слънце, релакс и блажено глезене. Тенерифе е столицата на Канарските острови и предлага разнообразни неща за вършене. Когато посещават Тенерифе, пътниците в круиз Канарски острови могат да се качат на прекрасните пясъчни плажове или да вечерят с вкусни морски дарове. Посетителите от круиз Канарски острови могат дори да намерят пепел и лава в този тропически рай благодарение на високите точки и все още активните вулкани. В Тенерифе често има фестивали, така че проверете дали вашият круиз Канарски острови ще бъде там в ден, в който се провежда традиционен фестивал.

 

Круиз Канарски острови 3

 

Круиз Канарски острови – Лансароте

Макар и по-близо до западния бряг на Африка, Канарските острови всъщност са част от Испания и най-близкият остров до Африка е прекрасният Лансароте. В средиземноморски круиз Канарски острови ще можете да прекарате деня на остров, който е внушава страхопочитание с релефа си, включен в много филми. Голяма част от най-интригуващите гледки на Лансароте са създадени в резултат на вулканична дейност на острова. Не пропускайте по време на своя круиз Канарски острови да се насладите на националния парк с уникален скалист пейзаж, създаден от вулканични изригвания преди стотици години, както и с интересни пещери за изследване, образувани от подземна река от лава. Пътуващите с круиз Канарски острови ще се насладят и на варосани вили, релаксиращи плажове и отлични места за гмуркане на кратко разстояние от брега.

Круиз Канарски острови – Ла Палма

В Ла Палма има наистина приказен пейзаж и повечето кораби за круиз Канарски острови ще ви отведат да го видите. Санта Круз е едно от най -красивите пристанища сред островите и лесно се изследва пеша. Възползвайте се максимално от своя круиз Канарски острови до Ла Палма и се разходете по крайбрежната алея Авенида, която ще ви отведе до прекрасния стар квартал около Пласа де Еспана. Тук ще намерите фонтан и кметство от 16 -ти век, великолепна ренесансова църква и пазар на занаяти, където можете да си купите неповторима керамика и да закусите местни деликатеси. Както ще откриете по време на пътуването с круиз Канарски острови, най-грандиозният вулканичен кратер на острова, национален парк Калдера де Табуриенте, е пълен с редки животински и растителни видове. Нощното небе е толкова ясно, че в Роке де лос Мухачос е построена голяма астрофизична обсерватория. С такова разнообразие от дестинации за разглеждане, всеки круиз Канарски острови със спирка в Ла Палма предлага на посетителите тук незабравим ден.

 

Круиз Канарски острови 4

 

Круиз Канарски острови – Мадейра

Португалският остров Мадейра е рай за приключенците. Разгледайте този уникален остров по суша, море или въздух по време на своя круиз Канарски острови. Разходете се по канална система на острова и се насладете на панорамна гледка към планините и океана. Слезте от кораба за круиз Канарски острови и се потопете в дълбоко синьото море, за да плувате с риба и редки тюлени и да разгледате потънали кораби. Ако търсите нещо, което да повиши адреналина ви, скочете с делтаплан или парапланер от върха на острова. Или просто спрете до местна пекарна за парче кейджада и местен чийзкейк, а преди да продължите своя круиз Канарски острови, се разходете по пристанището във Фуншал, като се насладите на архитектурата от 17-ти век.

Круиз Канарски острови в Cruiseguru.travel

Пристанищата, които изброихме, далеч не са всички, които можете да посетите по време на круиз Канарски острови.

Огледайте добре десетките ни предложения за круиз Канарски острови и изберете онзи, който е най-близък до сърцето ви. Част от вариантите за круиз Канарски острови са концентрирани преди всичко в островите, но има и предложения, които ще ви позволят да огледате още няколко вълнуващи пристанища във Великобритания, Италия или Испания.