Сряда, 26 Юни 2024
        
Дестинации Кораби

Мистериите на всеки круизен кораб

   
Мистериите на всеки круизен кораб

Круизните кораби имат скрити функции, за които много пътници, особено тези, които пътуват за първи път, не знаят. Някои кораби са големи колкото малки градове и макар че е лесно да посетите безкрайният брой удобства - аквапаркове, салони за татуировки, множество ресторанти - има и цяла екосистема, често под пътническите палуби, която е обвита в мистерия, казва New York Times

Ето пет неща за круизните кораби, които може би не знаете:

 

Снимка: https://www.youtube.com/watch?v=42ibQyhdiA0

Имат морга...

Круизните кораби превозват милиони пътници всяка година и не е необичайно да има смъртни случаи на борда. Повечето кораби трябва да имат морга и допълнителни чували за трупове в случай на спешност.

Моргата, обикновено малка хладилна стая от неръждаема стомана на най-долната палуба на кораба, побира между 2 и 10 тела, в зависимост от размера на кораба. Когато пътник или член на екипажа умре, длъжностни лица на кораба уведомяват властите на брега, а медицински екип мести тялото в моргата, където е задържано, докато се намери начин за оставянето му на брега. В повечето случаи тялото се оставя на следващото пристанище, но понякога остане на борда до края на пътуването.

 

Снимка: Royal Caribbean

На круизните кораби няма полицейски служители, но повечето кораби имат малки затвори, известни като бриг, и непокорните пътници могат да се окажат заключени, ако екипът по сигурността на кораба установи, че са нарушили кодекса за поведение.



  Последни новини
  Анкета