Четвъртък, 27 Юни 2024
        
Кораби Новини

Какви са круизите с AIDA?

   
Какви са круизите с AIDA?

AIDA Cruises е запазена марка на Carnival Corporation, предназначена за немскоговорящия пазар с непринудена и неформална концепция.

 

 

Освен обслужване на немски език, трябва да сте подготвени и за начин на пътуване, свързан с немската култура:

- Освен стандартния пълен пансион или храненето на борда, в цената на круиза се включват и всички наливни напитки в основните и бюфетни ресторанти -  трапезно наливно вино, бира и безалкохолни напитки. Често се организират дегустации на бира на борда.
- Бакшишите също са включени в обявените цени.
- Имате свободата да се храните в удобно за вас време, тъй като няма фиксирани смени на хранене в ресторантите, няма предварително разпределени маси, както и изисквания за облекло, така че може да оставите официалните си дрехи у дома.
- Все още корабите на AIDA са фокусирани върху немскоговорящите гости – брегови екскурзии на немски език, по възможност се предлага и английски, съобщения по озвучителната уредба на корабите – на немски, както и писмените съобщения са предимно на немски език, но екипажът на борда говори английски.

 

 

  • За голяма част от пътуванията си AIDA Cruises предлагат варианти за чартърни полети от Германия, което означава много изгодни пакетни цени с полети за труднодостъпни дестинации от България, като Канарски острови, Индийски океан, Кариби без визи от Доминикана.
  • AIDA Cruises убеждава с разнообразие от бюфети, добра спортна програма и разнообразни забавления. Възрасттта на гостите на борда е смесена и зависи от дестинацията. Особено младите двойки и семейства бързо намират връзка тук. 

  • Wifi: до октомври 2023 г. всички кораби във флота ще бъдат оборудвани с иновативната широколентова услуга Starlink на SpaceX.

AIDA не прилича на нищо друго, което сме преживявали по "седемте морета".

Това пътуване вероятно е толкова далеч от класическия круиз, колкото можете да си представите в момента. Ако обичате свободата да вършите нещата по ваш вкус, тогава Ви очаква добро прекарване.

Храната на борда и разнообразието от ресторанти, включени в цената, е нещото, което откроява компанията особено много!

 

 

Ресторантите на борда са разделени на четири различни групи, като обичайно около 17 места за хранене на борда:

 

 

Има известни и популярни ресторанти на самообслужване т.нар. ("бюфетни ресторанти") като ресторант Markt и новият ресторант Yachtclub. В ресторантите на бюфет можете да се насладите на основни напитки като вода, безалкохолни напитки и достатъчно добра бира и вино. Изживяването в ресторанта е важна част от круиза за много хора и опциите за бюфет на кораба не изглеждат привлекателни за повечето, но AIDA със сигурност оспорва всички предварителни нагласи за хранене на "шведска маса" по време на круиз.

Заедно с бюфетните ресторанти и т.нар. "специалзирани ресторанти", в които храната е включена, само напитките се заплащат, получавате разнообразие, което може да задоволи всякакви вкусове. Можете да избирате между европейски, италиански, венециански, френски, ориенталски, гурме, стек хаус, готварско студио, алпийска пивоварна и няколко заведения за бързо хранене.

От професионално любопитство опитахме френска, венецианска и алпийска кухня в специализираните ресторанти, без да се разочароваме. 

  • Бюфет-ресторант Markt

 

 

Фантастично декорирани щандове
Прясно приготвени хлебчета в пекарната на кораба
Прясна кухня от сезонни продукти
Рибен бюфет
Много плодове и зеленчуци
Лека и вегетарианска храна
Сирена, наденички и специалитети от шунка
Фурна за опушване на месо, риба и сирена Включени в цената: ястия, наливни безалкохолни напитки, наливни вино и бира

Кога можете да се храните в ресторанта: закуска, обяд, междинни хранения и вечеря

  • ПИВОВАРНА | BRAUHAUS

 

 

Изключително популярен сред почитателите на AIDA!

На практика BRAUHAUS е първата пивоварна, изградена на круизен кораб.

Бирата в нея се приготвя от морска вода (в съответствие със Закона за чистотата на продуктите в Германия) и е включена в цената на пътуването.

В допълнение към бирата в BRAUHAUS се сервира и богата баварска кухня:
Телешки гулаш
Пиле на грил
Нудели
Наденички
Шницели
Свински джолани на грил
Рибни хапки

Включени в цената: ястия
Кога можете да се храните в ресторанта: закуска, вечеря, както и в дните на плаване до 13:00
Възможност за резервации: Да

  • ИЗТОЧЕН РЕСТОРАНТ | EAST RESTAURANT

 

 

Екзотична азиатска кухня – всеки ден се представя кухнята на избрана държава: Тайланд, Виетнам, Китай, Малайзия, Сингапур, Индонезия, Филипините, Бирма и Лаос.
Можете да изберете любимите си съставки и да ги приготвите сами
Ястия, приготвени на японски грил тепаняки
Вкусни супи и хрупкави храни от уока

Включени в цената: ястия, наливни безалкохолни напитки, наливни вино и бира
Кога можете да се храните в ресторанта: закуска, обяд, вечеря
Възможност за резервации: Не

  • ИТАЛИАНСКИ РЕСТОРАНТ | BELLA DONNA

 

 

Класика от всички региони на Италия

• Голям избор от антипасти, тестени изделия, шунка и десерти

Включени в цената: ястия, наливни безалкохолни напитки, наливни вино и бира
Кога можете да се храните в ресторанта: закуска, обяд, междинни хранения и вечеря
Възможност за резервации: Не

  • БУРГЕР РЕСТОРАНТ  | BEST BURGER @ SEA

 

 

Представете си перфектния бургер: голям, сочен, пикантен и гарниран точно така, както ви харесва най-много!           

В Best Burger @ Sea можете да създадете СВОЙ СОБСТВЕН ЛЮБИМ ОГРОМЕН … БУРГЕР от голям избор от съставки и домашно приготвени сосове.

Включени в цената: ястия
Кога можете да се храните в ресторанта: от 12:00 до 24:00
Възможност за резервации: Да, на борда на кораба

В специализираните ресторанти гостите се наслаждават на отлично обслужване на място. Независимо дали става дума за домашно приготвена бира с гевреци в Brauhaus, сладък кроасан във French Kiss - Die Brasserie, испански тапас и чаша червено вино в Tapas & Bar или венециански деликатеси в Ristorante Casa Nova, всички ястия са включени. Освен това се предлага новият Ocean's - Das Fischrestaurant - прекрасен рибен ресторант, който се зарежда с пресни рибни продукти на всяко пристанище.

 

 

За тези, които обичат да празнуват специален повод препоръчваме резервация в някой от а-ла-карт ресторантите. Нова и много популярна концепция е азиатската зона с различни ресторант и бар Tokyo. Teppanyaki Grill в ресторант, например, е силно препоръчителен, където азиатските готвачи приготвят собствена храна прясно в уок. Един от най-добрите барове е Lanai Bar с прекрасна гледка по време на отплаването.

Изискано угощение от екстра класа е възможно в а-ла-карт ресторантите (с доплащане). Тиха и изискана обстановка с тематично разнообразни ястия можете да намерите в гурме ресторант Rossini. Ако сте в настроение за сочна пържола томахавк или пържола Wagyu, Steakhouse by Tim Mälzer е задължително посещение. Готварски уроци и семинари на теми като „Риба и морски дарове“ или „Месо и дипове“ могат да се посещават в Kochstudio от Tim Mälzer (изисква се такса). Любителите на японската кухня ще изпитат много акценти в суши бара. Дали à la carte или на работилница - във всеки случай е здравословно и вкусно (необходима е такса). А ако сте любопитни и креативни, можете също да се отбиете в MAGNUM Pleasure Store и да създадете свой собствен сладолед (срещу заплащане). Новост на борда на корабите от последно поколение, е веган ресторантът. В този а-ла-карт ресторант ще се насладите на здравословни ястия, приготвени предимно от растителни съставки.

Друга характеристика, която отличава AIDA, е Театъра (Theatrium). Той не е толкова изискан като класически атриум, но е изключително (мулти) функционален. За семейство, в което всеки предпочита да се наслаждава на круиз по свой собствен начин, това е идеалният начин да дойдете, да си отидете и да се съберете отново по време на шоу по начин, който рядко можете да направите на круиз.

Специално впечатление в това отношение прави кораб AIDA Prima, ако всеки кораб трябва да си има тема, за този - тя трябва да е иновация. Театърът не е единственото многофункционално място на борда. В кърмата ще намерите нещо като водна площадка, която се превръща в киносалон през нощта. В случай на голямо телевизионно събитие, като световното първенство по футбол, това ще бъде мястото, където пътниците могат да се насладят на гледане на мач на огромен екран. Плажният клуб е нещо като хибрид между закрито и открито, който се променя в зависимост от климата и се превръща в нощен клуб и място за събития в късните часове, където всъщност можете да плувате до действието. Палубата Lanai е истинско удоволствие. Това е широка палуба с външна врата, която обикаля голяма част от плавателния съд. Тук ще намерите изискани стълби, класически немски плажни кошници, бар на кърмата с чудесна гледка, изход на ресторант и инфинити басейни.

И кой каза, че изходните зони на кораба трябва да бъдат ужасно индустриални на външен вид? Тук AIDA променят правилата със стилен дизайн на залата, изобилие от интерактивни екрани, рецепция, кафене, където много продукти като плодове и сандвичи за вашето време в пристанището са безплатни. И сякаш това не е достатъчно, има робот, с който да си играете, докато чакате да слезете от кораба.

Подобно на други страхотни круизни линии, няма допълнителни бакшиши за перосанал (такси за обслужване). Корабът е добре поддържан и целият екипаж е напълно готин - точно както ми харесва. Разбира се, тази обувка не става на всеки.

И все пак, AIDA е планирана за немскоговорящия пазар. Така че ще Ви бъде полезно владеене на немски език, или трябва да се отпуснете и да се насладите на факта, че не винаги ще знаете какво се случва. Обичайно на борда организират международно събиране на английски с безплатни напитки в един от нощните клубове, за всички неговорещи немски език.

Още нещо свързано с немската култура: часовете, в които можете да си сервирате алкохолни напитки в ресторантите, са ограничени и стриктно спазвани. Достъпът до сауната е само срещу допълнително заплащане. Децата със сигурност биха харесали круиза, защото на корабите на AIDA предостатъчно забавления за тях като басейни и аквапарк, видео-игри и т.н., но все пак основната анимация е на немски език, и ако искат да се включат в специфични организирани игри, това би могло да е пречка за тях.



  Последни новини
  Анкета