Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Оферти Речни круизи

Защо да изберем круиз по Нил?

   
Защо да изберем круиз по Нил?

Круизът по Нил е едно от най-популярните решения за обикаляне на Египет и разглеждане на античните забележителности. Египет е необятен и може би най-добрият начин да видите възможно най-много от тази тайнствена страна, е с круиз по Нил.

Програмата, която предагат от Дари Тур започва от Асуан и завършва в Луксор – Карнак (или обратно). Интересно е да се отбележи, че река Нил тече от юг на север, а Египет е бил разделен на Долно и Горно Царство. Едно от най-големите предимства със сигурност е, че голяма част от храмовете и забележителностите в Египет са разположени по протежението на реката, което прави круизът доста удобен начин за придвижване между тях.

Освен това, докато плавате през деня може да разглеждате пейзажа на спокойствие,  да видите голяма част от страната без да сте в хаотичен трафик, имате възможността да се насладите на красиви залези, а нощно време някои от храмовете са осветени и гледката от кораба ще ви остави без дъх.

Ако сте избрали програма с круиз, с вас ще има лицензиран гид от Дари Тур или египтолог, който да ви разказва за невероятната история и култура на тази древна цивилизация, което отново е огромен плюс.

Корабът е луксозен, а местата, на които ще спирате са неповторими и по-лесно достъпни. Корабът е на няколко етажа. На палубата има басейн, място за слънчеви бани и бар за студени напитки. Ресторантът предлага различни ястия, както от традиционната кухня, така и европейски деликатеси. Задължително има няколко вида месо, салати, както и невероятните десерти. Стаите са доста просторни. Докато си почивате, се наслаждавате на реката и местата, през които минава корабът. Няма шанс да ви е скучно тук, защото преходите са кратки, а докато сте на борда забавления не липсват.

Круизът в Египет е за вас, ако:

  • притежавате приключенски дух
  • искате да видите най-много от Египет за малко време
  • желаете много емоции
  • може да издържите на високо темпо и натоварен график

Круизът в Египет не е за вас, ако:

  • обичате да спите и да се излежавате дълго
  • предпочитате да си почивате пред активния туризъм
  • имате проблеми с ходенето и пътуването на дълги разстояния
  • не обичате да се движите по фиксиран график

Египет може да е известен с древните си съкровища и богата история, но тук ще намерите много повече отколкото очаквате. От сюрреалистични води и златни пясъчни плажове до забележителна архитектура и натурални СПА терапии - Египет е достоен за вашия списък с желани дестинации.

Ето някои от основните причини почивка в Египет да бъде следващата ви спирка:

  • Това е една от най –старите древни цивилизации в света

Древен Египет е една от най –интересните и най-стари цивилизации в света. Големите пирамиди в Гиза, единственото оцеляло древно чудо, заедно с древните египетски статуи и гробници, продължават да привличат вниманието на най –добрите археолози и, разбира се, на целия свят. И до днес останките от древната египетска цивилизация продължават да се разкриват.

  • Тук се намира най -дългата река в света - Нил

Като най-дългата река в света, Нил се простира на около 6 695 км и се влива в Средиземно море. По време на екскурзията си в Египет, можете да посетите редица атракции по нейното протежение. Най-известните са Луксор и Асуан.

  • Ще следвате стъпките на Моисей

Планината Синай, известна още като Джабал Ал Тор или планината на Моисей, се счита за свещено място и се посещава от поклонници от различни религии – исляма, християнството и юдаизма. Това е мястото, където пророк Моисей получава Десетте Божи заповеди. Планината се намира на красивия Синайски полуостров, където по време на екскурзията си в Египет, може да се насладите на планинско катерене и да посетите Синайския манастир „Света Екатерина“.

  • Рай под вълните

Червено море без съмнение е едно от най-добрите места за гмуркане в света. То предлага разнообразни варианти за незабравимо преживяване, включително ярки корали и цветни, характерни риби. Почивките в Египет, в Хургада и в Шарм ел Шейх предлага различни възможности за гмуркане, включително останки, стени, дрифт, подводни планини, плитчини, гмуркане от лодки и яхти.

  • Плажовете са прекрасни

Плажовете на Египет са сбъдната мечта. От малките, любими на местните, плажове, до международно признатите плажове на Хургада и Шарм ел Шейх, гарантирано радващи любителите на слънцето. Нищо не бива да се пропуска – от естествените басейни и кристално сини води до спокойните плажове и местата, подходящи за сърф.

  • Гореща точка за любителите на водни спортове

Дахаб, Сафага, Хургада, Рас Судр и Ел Гуна са сред най –добрите дестинации за кайт и уиндсърф в Египет. Шампионите по кайт и уиндсърф от цял свят тренират на тези места поради перфектното време и стабилни, безопасни води. Не сте шампион? Египет има някои от най –добрите училища за кайт и уиндсърф.

  • Времето е страхотно през цялата година

Високият сезон на Египет никога не свършва. Лятото е идеалното време за релакс на плажа и гмуркане, докато зимата е най-доброто време за посещение на историческите забележителности в пустинята.

  • Сафари пътуванията

Голяма част от територията тук е пустиня, което я прави идеалното място за нови приключения. Най -добрият начин да откриете региона е чрез сафари. Отседнете в бедуински лагер, за да се насладите на пълното изживяване.

  • Място мечта за любителите на архитектурата и изкуството

Кайро разполага с едни от най -добрите примери за ислямска архитектура и изкуство, в световен мащаб. Посетете джамии, които съществуват от 1200 години -  джамията на Ибн Тулун, джамията на Мохамед Али, джамията-медресе на султан Хасан и още и още. Тези джамии са перфектен шанс за любителите на архитектурата, изкуството и историята да попият културата на древния свят.

  • Египетската кухня

Египетската храна е повлияна от съседните страни в Близкия изток, което означава само едно -  ястия, пълни с вкус. Не само, че е вкусно, но и храната в Египет оформя националната култура. Египтяните се обръщат към храната във времена на щастие, на нужда и на борба.