Четвъртък, 11 Юли 2024
        
Дестинации Морски круизи Новини

Круиз Enjoy The Summer

   
Круиз Enjoy The Summer

Круиз "Enjoy The Summer" 1 - 9 септември 2024 с кораба Costa Pacifica, който принадлежи към флота на Costa Cruises и се оказа изключително популярен сред пътниците само за няколко години. В по-голямата си част вътрешният декор е вдъхновен от музиката и изкуството, което позволява на гостите да се наслаждават не само на зашеметяващите гледки към океана, но и на грандиозни картини и скулптури, разпръснати из целия кораб.

Ценителите на изкуството ще бъдат в стихията си на борда на Costa Pacifica, тъй като, заедно с музикалното вдъхновение, декорът се фокусира много върху празнуването на някои от най-добрите налични артистични творения. Общо 308 оригинални творби и 5929 отпечатъка са поставени в каютите и обществените стаи, подбрани внимателно от Никола Салваторе от скандалното студио Cervi & Rossi.

Модерният дизайн на Costa Pacifica гарантира, че всички възможности за забавление са актуални, със зашеметяваща централна зона с басейн, простираща се на две палуби и пренебрегвана от гигантски филмов екран. С прибиращ се стъклен покрив, покриващ цялата тази зона за забавления, това е идеалното място да се отпуснете като семейство и да се насладите на следобеден блокбастър, независимо от времето.

Едно от основните привличания за гостите, пътуващи по Коста Пасифика, е ексклузивният спа център Samsara, който с малко над 23 000 квадратни фута е един от най-големите спа центрове в морето в света. С модерна фитнес зала, многобройни стаи за процедури и басейн за таласотерапия сред няколко други вълнуващи възможности, Costa Pacifica наистина прави нещо повече, за да накара гостите да се чувстват спокойни по време на пътуването си.

КУХНЯ

Гостите на борда на Costa Pacifica са наистина разглезени за избор, когато става въпрос за време за хранене, тъй като на борда има не по-малко от пет различни ресторанта. Освен това, ресторант Samsara е под ръководството на известния италиански готвач Ettore Bocchia, който, за да постигне най-доброто качество, директно контролира и избира кои ястия да се появят в менюто – сега това е най-добрата трапезария!

Ако методът на Ettore Bocchia за молекулярно готвене звучи твърде експериментално или ако сте в настроение за по-обикновено хранене, има много допълнителни опции. Клубният ресторант, както при всички кораби на Costa Cruise, винаги се оказва изключително популярен благодарение на разнообразието от ястия, които се предлагат, а за по-лека закуска има кафе и шоколадов бар, предлагащ само най-добрите смеси и топящи се в устата лакомства. Както винаги, екипът на Costa Pacifica от обслужващ персонал и maitre ds са на разположение, за да ви насочат в правилната посока и да ви помогнат да вземете малко по-лесно всякакви трудни решения за храна.

РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Гостите на борда на Costa Pacifica са буквално разглезени от избор, когато става въпрос за забавление, тъй като целият кораб е насочен към празнуване на музиката и изкуствата. През деня множество дейности, включително спортни състезания, уроци по танци и езикови уроци, занимават всички на борда – или поне тези, които така или иначе не използват четирите плувни басейна, водната пързалка и мултиспортното игрище! На борда има и модерен Grand Prix симулатор, който е идеалното забавление както за начинаещи състезатели, така и за ентусиасти.

През нощта гостите имат възможност да изпробват новите си танцови умения или да посетят театъра, който обхваща три палуби и представя най-доброто в кабарето и специалните актове. Като алтернатива тези, които искат да се погълнат от най-новия холивудски блокбъстър, могат да се насочат към 4D кино. Най-хубавото от всичко е, че детският клуб Squok работи до късно през нощта, така че децата и тийнейджърите ще имат много работа, а родителите имат цялото време на света за почивка!

ПРОГРАМА

Ден 1 | София - Рим

Среща на летище София, Терминал 2 в 16:00ч. за редовен полет София – Рим с АК Bulgaria Air. 

Около 18:55ч. кацаме на летище Фиумичино, където ще ни чака организиран трансфер за да ни откара до хотела. Настаняваме се и свободно време за вечерна обиколка на Рим. 

Нощувка.

Ден 2 | Бординг Costa Pacifica

Закуска в хотела и освобождаване на стаите. Трансфер в 11:00ч от хотела до пристанище Чивитавекия за бординг на нашият круиз Costa Pacifica (продължителност на трансфера около 1 – 1,30 часа).

След като пристигнем на пристанището минаваме чек-ин на кораба и се настаняваме по каютите. 

Отплаваме в 20:00ч. в посока Олбия докато се наслаждаваме на първия залез от палубата! 

Предстои ни вкусна вечеря и забавления на борда. Ще прекараме нощта плавайки в открито море! 

Ден 3 | Олбия, Сардиния - престой 08:00ч - 20:00ч.

Акустираме в Олбия, островът е известен като Emerald Coast (изумрудено крайбрежие). Градът има модерно излъчване и през последните години не спира да се разширява. Тук природата ще ви остави без дъх. А плажовете? Няма да искате да си тръгнете от тях! Древните гърци нарекли Олбия „Щастливия град“. И няма как да не е щастлив, като се намира в красив залив в северната част на остров Сардиния, с няколко по-малки островчета навътре в морето и популярната курортна зона Коста Смералда наблизо. Тук сме предвидили да изкараме целия ден на изумрудените плажове на Олбия! 

Ден 4 | В открито море

Днес ще имаме възможност да опознаем целият кораб! Разбира се няма да бързаме да ставаме, защото бавно ще си плаваме в открито море през целия ден. След обилна закуска каквато ще ни се иска да направим, започваме с обиколка на палубите, басейни, барове, ресторанти. Ще се отдадем на релакс и коктейли докато се наслаждаваме на безкрайната морска шир на Средиземно море. Със сигурност няма да пропуснем и атракционите на борда: водни пързалки, футболно и баскетболно игрище, фитнес и няколко басейна. 

Привечер след супер луксозна вечеря в ресторанта ще посетим вечерните шоу програми и разбирасе поне един от нощните барове! Наздраве за това великолепно пътешествие!

Ден 5 | Палма де Майорка - престой 08:00ч - 20:00ч

Сутринта около 08:00ч. акустираме в Палма де Майорка, отпиваме глътка ароматно еспресо с гледка към острова, хапваме на бързо от разнообразната закуска на кораба и се подготвяме за днешния ден. В Палма ще имаме около 10 часа свободно време, което можем да използваме за обиколка и разглеждане на много от забележителностите на острова, да плажуваме на някое яко местенце или да останем на борда и да релаксираме пред басейна и да се наслаждаваме на коктейлите, които ни предлага бара. Ще посетим емблематичната готическа катедрала Санта Мария наричана по често Ла Сеу, което в превод означава светлина. Катедралата датира от 14 в. и е била строена близо 400 години. Тя е една от най-високите готически сгради в Европа.

Градът предоставя безкрайни възможности за пазар. Passeig del Born е една от главните търговски улици с множество сергии, магазини и бутици. Ще минем и по малките и тесни улички, където ще открием разнообразие от уютни малки магазинчета. Можем да се насладим на вкусен обяд и освежаващи напитки в традиционен тапас бар. Нощна Палма също има какво да предлжи и ако някой желае може да и се наслади до последно.

Bay of Ibiza 22:30 – 01:00

Нощта пада в Ибиса, но островът, знаете, никога не спи. Светлините на нощния живот достигат до кораба, който се превръща в истинска джунгла. Потопете се в луда, сюреалистична атмосфера на парти край басейн в джунглата, сред гигантски скулптури, златни клетки, танцьори в лъскави тоалети и музиката на най-добрите диджеи на острова.

Ден 6 | Валенсия - престой 07:00ч - 15:00ч

Валенсия е един от най-оживените и привлекателни градове в Испания, а и в Европа. Град за мечтатели, предлагащ за всекиго по нещо – просторни безкрайни плажове, богата история, впечатляваща архитектура, невероятно вкусна храна и разбира се кипящ нощен живот. Абсолютно всичко нужно на един град, за да се нареди сред най-предпочитаните дестинации на Стария континент. Град с много лица.

“Sea of Stars” Balearic Sea 23:30 – 00:30

В открито море, потънали в най-дълбокия мрак на Средиземно море, ще видите небето и звездите както никъде другаде. Оставете капитана да ви води, за да откриете тайните на вселената, ще пътувате с поглед сред планети и съзвездия.

Ден 7 | Марсилия - престой 13:00ч - 19:00ч

След закуска бъдете готови за посещението на втория по големина град във Франция – Марсилия. Известен с невероятна кухня наситена с много морски дарове. Съвременната част на Марсилия не е особено очарователна, но районът на стария град на където сме се запътили, около старото пристанище е компактно средище на галерии, музеи, църкви, тесни калдъръмени улички и рай за любителите на средиземноморската кухня. Тук може да намерите най-добрите примери от местната кухня, представена предимно от морски дарове, приготвени по най-различен начин. Може да направим едночасова обиколка с туристическо влакче до най-забележителните места в Марсилия.

Ден 8 | Савона - престой 08:30ч - 16:30ч

След закуска и чаша хубаво кафе можем да се отправим за пешеходна разходка из пристанищния град Савона. Града е разположен на брега на Лигурско море, в западното крайбрежие, който е търговски и индустриален център на Ligurian още от четвърти век преди Христа, когато е бил част от Римската империя. 

Забележителности в средновековния исторически център представляват: Паметник-Torre Leon Pancaldo, Piazza del Brandale – сърцето на стария град, Palazzo Comune di Savonа, катедралата-Cattedrale di Santa Maria Assunta, The Cappella Sistina (Сикстинската капела) – 1483г. Над стария град се намира огромната крепост Priamàr, построена през 1528 г. от генуезците. Съвсем наблизо, на входа на пристанището е кулата La Torretta, построена през 14 век и считана за символ на града.

Cetacean Light Show 23:30 – 00:30

Светлинно шоу разкрива тайните на едни от най-очарователните морски обитатели: китове, делфини и гърбати китове. Иновативен спектакъл от уникална гледна точка: тази на кораба в открито море. Ще останете без думи.

Ден 9 | Чивитавекия/Рим - София

Последен ден на борда.

Акустираме около 08:00ч и след закуска се отправяме към изхода за трансфер до летището. 

Полет с Bulgaria Air в 14:20ч от летище Фиумичино, кацаме в София в 17:10ч

За повече информация вижте ТУК.



  Последни новини
  Анкета