Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Кораби Оферти Речни круизи

Вино и есенна красота с моторен кораб Ариана

   
Вино и есенна красота с моторен кораб Ариана

Речният круиз е нещо повече от просто прекарване на време в плаване по вода. Пътувайки ще откривате великолепни градове и забележителности по пътя. От Топ Травелс ви предлагат невероятната възможност за круиз „Вино и есенна красота“ с българска група в най-красивата част от река Дунав на борда на моторен кораб Ариана. Отплаването е на 03.11. до 09.11.2024 за 7 дни/6нощувки на база all Inclusive по маршрут Австрия - Унгария - Словакия – Германия. Цените започват от 829.00 евро и включват:

  • 6 нощувки на борда на кораба "Ариана": закуска на бюфет, обяд и вечеря- сервиз на 4-степенно меню по избор, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; напитки
  • Капитански коктейл за „добре дошли“
  • Прощален коктейл и капитанска вечеря
  • Ползване на библиотека и джакузи
  • Пасажерски такси за пристанищата
  • Музика на живо на борда
  • Водачи от туроператора на български език. Съобщения, дневни програми и менюта в ресторанта на български език. Останалият екипаж на борда е разноезичен (английски и немски език);
  • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 евро -за лица до 65 год./ненавършени/

Програма

1 Ден / 03.11.2024- Виена

Настаняване на борда на кораб Ариана от 15:00 ч. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Отплаване от красивата австрийска столица. Капитанът ще ви приветства с коктейл за „добре дошли”, последван от вечеря.

2 Ден / 04.11.2024- Будапеща

Закуска. Денят ще започне с панорамно влизане в т.нар. „Перлата на Дунав”- столицата на Унгария, Будапеща. От слънчева палуба ще направите едни от най-добрите си снимки на Парламента, мостовете и величествените сгради от двете страни на Дунав– Буда и Пеща. Следва панорамна екскурзия с автобус и пешеходен тур. Обяд на борда. След обяд свободно време за разходка по главната улица Váci utca. Преди вечеря ще отплаваме, за да ви покажем още една спираща дъха гледка – Светлините на Будапеща.

3 Ден / 05.11.2024- Братислава

Закуска. Преминаване през шлюз Габчиково- най- големия шлюз в тази част на река Дунав. Обяд на борда. Пристигане в Братислава и по желание панорамна пешеходна екскурзия на очарователната столица на Словакия. Спокойствието и романтиката на Стария град са на пешеходно разстояние и всичко това може да бъде полято с хубава словашка бира на централния площад. Вечеря и отплаване към Дюрнщайн.

4 Ден / 06.11.2024- Дюрнщайн/Мелк

Закуска. Свободно време за разходка в живописното градчe Дюрнщайн. Построен някога като крепост, Дюрщайн е известен като мястото, където Ричард Лъвското сърце е бил затворен през 1192 г. от Леополд V. Тесните калдъръмени улички и потъналите в зеленина и есенни цветове дворове са съхранили средновековния дух на градчето, а забележителните гледки на околностите са вдъхновили някои от приказките на Братя Грим. Отплаване към Мелк. Панорамно плаване през известния винарски регион на Долна Австрия- Вахау по време на късния есенен гроздобер. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметници правят Вахау едно от най-красивите места за плаване и заслужено го нареждат в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Следва обяд на борда и пристигане в Мелк, където ви предлагаме екскурзия до абатство Мелк – бенедиктинския манастир, разположен на 60- метрова скала и превърнал се в един истински шедьовър на австрийския барок. Отплаване към Пасау и вечеря на борда.

5 Ден / 07.11.2024- Пасау

Закуска и пристигане в Пасау- триречната Баварска Венеция. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Свободно време за раходка и пазаруване в живописния стар град на Пасау. Отплаване за Виена и обяд на борда. Малко след отплаването от Пасау пред Вас ще се разкрие великолепието на пролома Шльоген.

6 Ден / 08.11.2024- Виена

След закуска може да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия. красивата австрийска столица, успяла да обедини историческото си наследство с духа на новата ера, очарова със своите великолепни барокови сгради, красиви градини и музеи с богати колекции. Връщане на кораба за обяд или оставане в града. След обяд- свободно време във Виена. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката, след вечеря Ви предлагаме класически концерт с произведенията на Моцарт, Щраус и други известни класици

7 Ден / 09.11.2024- Виена

Закуска и освобождаване на каютите до 09.00 ч.

Моторен кораб „Ариана” е посторен в Нидерландия през 2012 г., а през 2023- 2024г. изцяло са реновирани ресторант, панорамен бар и кърмови бар. Корабът разполага с просторно фоайе, ресторант, панорамен бар с дансинг, кърмови бар, библиотечен кът, асансьор, който свързва горна и средна палуба, голяма слънчева палуба с отопляемо джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фризьорски салон. Кабините са с големина от 12 до 14 кв.м. и са разположени на три палуби. Тези на горна и средна палуба са с френски балкон, а тези на долна палуба са с малък прозорец над нивото на водата. Всяка кабина разполага с телевизор, телефон, климатик с индивидуално регулиране, сейф, сешоар, баня с душ кабина, тоалетна.