Четвъртък, 09 Май 2024
        
Кораби Новини Речни круизи

Avalon Waterways стигна до Дуро по свое време и начин

   
 Avalon Waterways стигна до Дуро по свое време и начин

Avalon Waterways този месец посрещна първите си гости на борда на Avalon Alegria, кораб със 102 кабини, който бележи дебюта на линията по река Дуро в Португалия, пише Travel Weekly. Крайно време беше, според туристическите консултанти и техните клиенти, които отдавна се надяваха компанията да пусне един от своите характерни кораби Suite на популярния пазар на речни круизи.

„Ние сме марка, ориентирана много към клиентите“, каза президентът на Avalon Waterways Памела Хофи. „Питаме нашите гости къде искат да пътуват след това и Португалия беше на първо място в списъка им от няколко години.“ Търсенето беше основната причина за решението на Avalon да направи Дуро 12-та река в своето портфолио, което включва Дунав, Рейн и Рона в Европа, Нил в Египет и перуанската Амазонка в Южна Америка, наред с други. Въпреки че пътниците до голяма степен трябва да благодарят за тази нова дестинация, известна с портвайна, хълмисти лозя и криволичещи речни завои, Хофи каза, че колегите й имат най-големите заслуги за увеличаването на продажбите за първия сезон на Alegria.

Какво прави Alegria различна

Успехът на първия сезон на Alegria повдига въпроса: защо Avalon Waterways не дебютира по-рано на Дуро. Много други речни круизни линии предлагат региона от години, включително AmaWaterways, Viking, Tauck, Uniworld и Scenic и Emerald Cruises.

Хофи споделя, че причината е свързана с възможностите, главно що се отнася до корабостроенето в този регион. „Ние проучвахме възможностите на Дуро в миналото и не можахме да построим Avalon Suite Ship с партньора, с който всички круизни линии трябваше да строят по това време“, каза Хофи, имайки предвид Douro Azul, португалската компания, която от години беше единственият корабостроител на круизни кораби Дуро. Линиите, които искат да управляват кораби по реката, обикновено работят с Douro Azul, която изгражда и притежава плавателните съдове и след това ги отдава на различни марки.

Вдъхновението за голяма част от това, което гостите виждат в Alegria, идва от естествената португалска среда. Тъй като постоянният му дом е на Дуро, вместо да се движи от река на река като останалата част от европейския флот на Авалон, Хофи иска Alegria да има „усещане за място“.

„Дуро се нарича „златната река“. Поради тази причина избрахме топлите тонове в панорамния салон и избрахме яркожълти акценти за каютите“, каза Хофи. „В клубния салон нюансите на зеленото отразяват невероятните хълмове, през които плаваме, покрити с лозя и цитрусови, бадемови и маслинови дървета.“ Трапезарията, която се отличава с по-дълбоки нюанси на синьото, е вдъхновена от традиционните плочки azulejo, които се предлагат в много цветове, но често са сини и бели.