Понеделник, 20 Май 2024
        
Новини

Соло пътуванията стават популярни и при круизите

   
Соло пътуванията стават популярни и при круизите

В круизната индустрия, пасажерите които пътуват сами (solo travelers) обичайно заплащат цена за двама. Защо това е така ще обясним накратко по-долу. Някои круизни компании обаче периодично обявяват по-нисък процент на завишението за единично ползване на двойни каюти. В повечето случаи това се отнася за круизи с много близки дати на отплаване и само за някои категории каюти, подбрани по преценка на круизната компания. При обичайно завишение за единично ползване в размер 100% от публикуваната цена за двойна заетост, при промоциите "Solo Travelers" завишенията са в порядъка между 0% и 50%.
 
Цените за круизи се котират за един човек, стандартно при двойна заетост, но компаниите не продават легла по отделно, а само каюти, поради което не приемат за обработка резервации за споделено пътуване, при които всеки пасажер си плаща своята част от резервацията.  Соло-пътешественици, които желаят да ползват двойна каюта при цена за двойна заетост, т.е. без завишение, трябва самостоятелно да си намерят спътник, с който да споделят разходите за цялата двойна каюта. Резервацията за една двойна каюта е неделима, гостът, чието име е вписано на първо място в резервацията е единственият, който може да я управлява, т.е. да извършва плащания, да иска промени, анулиране, да иска и да получава информация относно пътуването и пр.
Така, единственият начин да пътувате самостоятелно, т.е. без спътник, на круиз е да резервирате двойна каюта по цена за единично ползване, със съответното завишение от 0% до 100% или да резервирате единично вътрешно студио, на корабите, на които има каюти от този тип. Такива са корабите на NCL: Norwegian Epic, Norwegian Breakaway, Norwegian Getaway, Norwegian Escape, Norwegian Encore, Norwegian Bliss, Norwegian Prima, Norwegian Viva.  
 
Клиенти, които желаят да пътуват сами и да използват самостоятелно двойна каюта, могат да се възползват от тези намаления за селектирани круизи и категории каюти. Предимно по-ниските категории каюти са обект на по-малките надбавки за единично ползване, но за да получите по-точна информация е необходимо да контактувате с нас на телефон 0879 521 006 или на имейл info@contitrans-m.com , като ясно посочите, че желаете да ползвате самостоятелно двойна каюта на даден кораб, за конкретна дата на отплаване.
 
Атрактивни цени за единично ползване на каюти се предоставят и от компаниите, опериращи в луксозния круизен сегмент - Seabourn Cruises и Regent Seven Seas Cruises. Естествено, тези промоционални условия, изразяващи се в по-нисък процент на завишение на цените за двойна заетост, се прилагат само за селектирани круизи. Тук е мястото да припомним, че за разлика от всички останали круизни компании, цените на за луксозни круизи винаги са ALL INCLUSIVE, което означава, че действително в цената е включено всичко необходимо за вашето безгрижно пребиваване на борда на круизния кораб. Освен храненето в множество ресторанти, развлеченията и пристанищните такси, които по правило са включени в цената на всеки круиз, при луксозните круизни продукти получавате още: безлимитна консумация на премиум алкохолни и безалкохолни напитки, безлимитно ползване на интернет, предплатени бакшиши за обслужващия персонал и дори селекция от безплатни брегови екскурзии по маршрута (безплатните екскурзии са включени само в цените за круиз на Regent Seven Seas Cruises).

Маршрутите, които се предлагат в момента при атрактивни условия за единично ползване на двойни каюти или апартаменти са посочени по-долу. Цените за единично ползване са промоционални и може да бъдат оттеглени от съответната круизна компания по всяко време, без предизвестие. Повече информация за конкретни цени и наличности може да получите на тел. 0879 521 006, моля посочете името на кораба и датата на отплаване, за които се интересувате.