Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Новини

Круизните маршрути в Южна Америка са богати на съдържание

   
Круизните маршрути в Южна Америка са богати на съдържание

Класическият круиз около Южна Америка е с продължителност около 2 седмици и обикаля целия континент от Сан Антонио – най-близкото пристанище до столицата Сантяго, през Чилийските фиорди и Магеланови пролив, по цялото източно крайбрежие на Аржентина, през Уругвай до Буенос Айрес. За някои дати на отплаване, всички посочени дестинации се обикалят в обратен ред, от Буенос Айрес към Сан Антонио.

Понякога круизите включват и посещение на Фолклендските острови в Южния Атлантик, а „гвоздеят на програмата“ е плаването из водите на Антарктика, което предоставя невероятната възможност да видите ледения континент отблизо, макар да няма възможност да стъпите на него.

Извън класическата версия на круиз в Южна Америка, Norwegian Cruise Line, предлагат и круизи по курортното крайбрежие на Бразилия, което е възможност за търсещите приятно място за лятна ваканция през зимата.
 

  

  



Особено интересни са позициониращите круизи от Европа и от САЩ до Южна Америка. Те се осъществяват веднъж през есента и още веднъж през пролетта, когато корабите се придвижват между континентите. Трансатлантическият круиз между Лисабон и Рио де Жанейро е един от най-предпочитаните маршрути, не само поради относително ниската си цена, но защото включва и някои по-рядко посещавани дестинации като Кабо Верде и някои от Канарските острови в Атлантическия океан.

Позициониращите круизи между Флорида и Южна Америка пък, са особено интересни, защото вкючват плаване през Панамския канал и посещения в Еквадор и Перу, които се появяват в круизните маршрути значително по-рядко.

Освен прекрасни и разнообразни природни картини, круизите в Южна Америка предоставят и възможност да посетите знакови дестинации, като Буенос Айрес, Рио де Жанейро, Монтевидео и Сантяго в Чили. Все градове с европейски облик защото са създадени от европейци, но и с местен колорит, който ги прави единствени и неповторими.