Понеделник, 20 Май 2024
        
Дестинации Морски круизи Оферти

Открийте красотата на фиордите на път към Севера

   
Открийте красотата на фиордите на път към Севера

Норвегия е дом на повече от 1000 фиорда, включително два от трите най-дълги в света. Те са едно от най-зрелищните непокътнати природни чудеса на планетата. Мнозина твърдят, че най-добрият начин да се насладите на красотата им е да плавате през тях. Норвежките фиорди ще бъдат част от круиз дестинациите на Тара Турс и през юни 2024. „Път към Севера“ е най-новата круизна екскурзия до Норвегия и Дания, а записванията са вече отворени. Цените започват от 3260 лева на човек. Началната дата на това приключение е 21-29 юни 2024 г.

Снимка: Issuu

По време на този круиз из норвежките фиорди ще станете свидетели на едно от най-интересните природни явления - белите нощи. Това е явление, което се наблюдава на географски ширини, по-големи и близки до 60°, където за определен период през лятото слънцето не залязва или остава малко под хоризонта и през цялата нощ се наблюдава полуздрач. Ефектът настъпва около лятното слънцестоене, на 21 юни, когато северното полукълбо достига своя максимален наклон към Слънцето.

Снимка: Cdn.thecollector

Избирайки това пътуване, ще се запознаете и с историята и традициите на викингите. Те са били занаятчии, фермери, мореплаватели, търговци и воини от северните страни. Живели по време на така наречената епоха на викингите, която е продължила от приблизително 800 г. до 1050 г. сл. н. е. Викингите предприемат експедиции до други части на Европа и извън нея, за да търгуват и да формират нови селища, но също и да завладяват и грабят. Програмата включва също посещение на датската столица Копенхаген, за да почувствате атмосферата по каналите и Нюхавн, вдъхновили Андресеновите приказки. Ще видите царицата на Ханзата - Любек, и къде се прави марципанът. В това пътуване от Тара Турс ще ви отведат до един от най-красивите старинни градове в Германия - Любек.

Снимка: Worldatlas

Цената включва:

  • Самолетни билети за полети с Австрийски авиолинии София-Копенхаген-София с прикачване през Виена с включен ръчен багаж до 8 кг и един регистриран до 23 кг
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* Копенхаген-централна част
  • Круиз на база пълен пансион с Costa Diadema-всички хранения на бюфет или ресторант и напитки в зоната на бюфета (вода, чай, шварц кафе, сутрин-мляко и сок), 7 нощувки в избрания вид каюта, шоу спектаклите в театъра на кораба, пристанищни такси 160 евро, анимация, фитнес, басейни и джакузи;
  • Трансфери летище-хотел-пристанище-летище
  • Трансфер и съхранение на багаж в последния ден в Копенхаген
  • Медицинска застраховка за чужбина с покритие 10 000 евро в Евроинс
  • Водач от София – потвърден