Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Оферти

В преследване на северното сияние в Тромсьо

   

  Google

Северното сияние, наричано още Aurora Borealis, е феномен, който се дължи на взаимодействието между слънчевите заряди и земното магнитно поле. То причинява светлинни ефекти в атмосферата, осигуряващи неповторимо шоу в небето. Всеки, имал късмета да се наслади на тази прекрасна цветна феерия, определя преживяването като неповторимо.

Най-подходящият сезон за наблюдение на северното сияние е от септември до април. През този период нощите са по-дълги и има по-голям шанс за ясно небе, което е от съществено значение за поява на сияние. А едно от най-добрите места за подобно изживяване е Портата на Арктика – град Тромсьо, в Норвегия.

От Алексанъдър Тур ви канят на едно вълнуващо преследване на северното сияние през ноември, за да преживеете заедно емоцията от напрегнатото очакване на разноцветните небесни воали. Заедно с това ще повдигнете също и завесата на впечатляващо богата местна саамска култура и история на района.

Периодът на пътуването е от 2 до 6.11.2024 г. по маршрут София – Мюнхен – Тромсьо – Франкфурт – София на цени от 2930 лв.

Пакетната цена включва:

  • Самолетен билет София – Мюнхен – Тромсьо – Франкфурт - София на AK Lufthsnsa с включени летищни такси в размер на 467 лв и 23 кг чекиран + 8 кг ръчен багаж
  • Трансфери летище – хотел – летище с частен климатизиран микробус категория – туристически
  • 4 нощувки в избрания от вас хотел:
    • Smart Hotel Tromso 3* на база нощувка със закуска
    • Clarion Collection Aurora 4* на база нощувка със закуска и вечеря
  • Посещение на Magic Ice Bar с включени Welcome drink, сервирана в ледена чаша, зимно пончо и ръкавици
  • Целодневна екскурзия на град Тромсьо с включени входни такси на посещаваните обекти:
    • Музей на троловете
    • Полярен музей;
    • Арктическа катедрала;
    • Кабинков лифт
  • Electric Light Photo Cruise
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
  • Застраховка отговорност на туроператора
  • Водач на групата от България

Програма:

ПЪРВИ ДЕН 02.11.2024 София – Мюнхен – Тромсьо

Отпътуване от София за Мюнхен с АК Lufthansa. Излитане от София в 06:10 ч. и кацане в Мюнхен в 07:10 ч. Полет за Тромсо, Норвегия, в 09:00 ч. и кацане в 12:40 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Свободно време.

Полярните приключения започват привечер с посещение на леден бар в „сърцето“ на Тромсьо - Magic Ice Bar. Място, което изумява с подробности за живота в Арктическия кръг. Фантастично пътуване сред прекрасната експозиция от ледени скулптури и инсталации, с възможност за почерпка с класно питие.

По желание: Aurora Dinner Cruise в преследване на северното сияние. Вечерна обиколка сред фиордите на по чаша подбрано вино и апетитни севернонорвежки кулинарни специалитети, приготвени от пресни сезонни продукти. А при късмет и благоприятни метеорологични условия, всичко това комбинирано с цветния танц на един от най-красивите природни феномени – северно сияние.

ВТОРИ ДЕН 03.11.2024 Тромсьо

След закуска се отправяте на целодневна пешеходна екскурзия из Северната столица на Норвегия – Тромсьо /придвижване с градски транспорт, включен в цената/. Разкриване на тайните на Вратата към Арктика и вековната история на района. Тромсьо е оживен малък град с интензивен градски и приобщаващ нощен живот, интересна история, забележителна култура, вкусна храна и прекрасна природа.

По желание: Вечерно преследване на северното сияние с автобус.

или с моторна шейна.

ТРЕТИ ДЕН 04.11.2024 Тромсьо

Закуска. Свободно време с възможност за самостоятелни разходки или екскурзии срещу допълнително заплащане. По желание: Целодневна екскурзия до Tromsø Ice Domes, Арктическо сафари за наблюдение на китове или екскурзия с еленски впряг.

Вечерта: Electric Light Photo Cruise /включен в цената/, който обикаля сред фиордите в района около Тромсьо в преследване на ясното звездно небе и северното сияние. Топлолюбивите участници в круиза могат удобно да изчакат във вътрешните пространства на кораба, докато се освежават с топли напитки. А най-нетърпеливите да видят северното сияние, могат да се разхождат по просторна палуба и да се наслаждават на прекрасните нощни пейзажи.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН 05.11.2024 Тромсьо

След закуска, свободно време или по желание допълнителна екскурзия.

По желание: Полудневно забавно приключение с кучешки впряг.

ПЕТИ ДЕН 06.11.2024 Тромсьо – Франкфурт - София

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите и трансфер до летището в Тромсьо за полет до Франкфурт – София.