Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Кораби Новини

От безплатен круиз в Париж до лимузини във Венеция: Uber разширява водния транспорт в Европа

   
От безплатен круиз в Париж до лимузини във Венеция: Uber разширява водния транспорт в Европа

Приложението за организиране на превози Uber пуска нови услуги за воден транспорт в Европа, съобщават от Euronews Travel. Всички искаме да видим колкото се може повече ваканционни дестинации, но на места, където общественият транспорт е оскъден, не винаги е лесно.

Въведете: Uber.

Транспортната компания пусна нови опции за лодки за това лято - от туристически круизи до яхти - което означава, че потребителите на услугата могат да получат достъп до повече места извън утъпканите пътеки. Лодките се пускат в някои от най-популярните туристически дестинации в Европа. Точно навреме за Олимпийските игри Париж ще бъде домакин на Uber Cruise, безплатно едночасово пътуване, което ще се проведе от 12 юли до 3 август.

Гостите на базираното в Сена приключение ще могат да се насладят на гледка към емблематични забележителности, включително Нотр Дам, Лувъра и Айфеловата кула, докато се наслаждават на безплатна чаша вино.

От Венеция до гръцките острови: Uber пуска лодки в популярни горещи точки

Докато круизните кораби вече са ограничени във Венеция поради свръхтуризма, водните кораби остават един от единствените начини за придвижване из италианския град.

От юли Uber се включи в това действие. Посетителите ще могат да използват своето съществуващо приложение Uber, за да извикат т. нар. „Limo Boat“ при поискване.

Сравнително достъпна опция, лодките ще струват от 120 евро на пътуване и могат да поберат до шест души наведнъж.

Между 8 сутринта и 20 часа всеки ден туристите ще могат да се качат на борда и да видят красотата на Венецианската лагуна с едно натискане на бутон.

Стартирайки на 3 юли, услугата идва до близо 200 специални пункта за качване или връщане в целия град.

„Независимо дали става въпрос за плаване около Ибиса с вашата лична яхта или изживяване на Венецианската лагуна с лодка, ние сме развълнувани да добавим малко Uber магия към ваканциите на нашите клиенти това лято.“

Анабел Диас

Вицепрезидент, EMEA Mobility в Uber

Uber Boat стартира в Миконос миналото лято и се насочва обратно към емблематичния парти остров този сезон - както и към други дестинации в Гърция.

Докато много хора наемат автономни лодки, докато са в островната страна, навигацията може да бъде трудна.

Приложението Uber ще има опция за лодка от юли, което позволява на посетителите на Атина, Корфу и Санторини да изследват тези труднодостъпни плажове и таверни по вода.

В тези гръцки дестинации услугата ще бъде достъпна между 9 сутринта и 21 часа, но цените ще варират в зависимост от местоположението, като минималните тарифи са от 200 евро на лодка.

Пътувайте в - относително достъпен - лукс в Ибиса

Ибиса е известна като парти столицата на Европа и често може да бъде непосилно скъпа.

Предложението на Uber не е евтино - но е малко по-достъпно за тези с по-нисък бюджет.

Яхтата на Uber ще отплава от Балеарския остров този август, предлагайки на до осем души осемчасово пътуване, което се предлага със собствен личен капитан, безплатна бутилка шампанско и местни занаятчийски закуски.

Тази опция трябва да се резервира предварително чрез приложението Uber и тръгва от град Ибиса всеки ден в 12:00 ч. Частното преживяване ще се проведе на луксозна яхта Sunseeker и струва общо 1600 евро.

Включени са трансфери от хотели и резиденции до кея и гостите могат да планират свой собствен маршрут, наслаждавайки се на емблематични гледки като гледане на залеза на слънцето в Ес Ведра или гмуркане с шнорхел на близкия остров Форментера.

За всички нови лодки на Uber обаче има една малка уловка, благодарение отчасти на постоянно променящото се европейско време. Очаква се наличността на всички услуги да бъде ограничена и в зависимост от метеорологичните условия.