Четвъртък, 19 Сеп 2024
        
Дестинации Кораби Новини

Най-големият круизен кораб в света е принуден да промени маршрута си заради чудовището Берил

   
Най-големият круизен кораб в света е принуден да промени маршрута си заради чудовището Берил

Най-големият круизен кораб в света трябваше да промени курса си, за да избегне урагана "Берил". Бурята от четвърта категория предизвика опустошение на Карибите, като според Асошиейтед прес е убила най-малко 7 души и е принудила "Icon of the Seas" да промени курса си.

Корабната компания "Royal Caribbean",която е собственик на плавателния съд, изпрати на 29 юни електронно писмо до пътниците, видяно от "Cruise Blog", в което се казва, че графикът на "Icon of the Seas" е променен, "за да осигури най-приятното плаване", тъй като се очакват "високи вълни и силни ветрове".

Спирките на Карибите във Филипсбург в Сейнт Мартен и Шарлот Амали в Сейнт Томас бяха заменени с Козумел и Коста Мая в Мексико. Компанията написа: "Въпреки че това не е първоначално планираният маршрут, знаем, че ще имате незабравимо прекарване!"

"Ужасно съжаляваме за промяната в последния момент от страна на времето - вашата безопасност е наш основен приоритет."

"Моля, знайте, че на борда на кораба е едно от най-безопасните места, защото сме по-бързи и можем да се измъкнем от пътя на всяка буря."

Главният метеоролог на "Royal Caribbean Group" Крейг Сетцър написа в X: "Дълбокият тропически Атлантик е много жив в началото на сезона и за съжаление вероятно е предвестник на нещата, които предстоят това лято и есен."

"Icon of the Seas" е дълъг 360 метра, има20 палуби и може да приеме 7600 пътници. Той е най-новият кораб във флота на "Royal Caribbean", като отне първото място на предишния гигант "Wonder of the Seas".

"Icon of the Seas", който бе пуснат на вода 27 януари, може да се похвали с 40 ресторанта, бара и салона, както и със собствен аквапарк на борда - всичко това е струвало около 2 млрд. долара.

Билетите варират средно от 1946 до 2318 долара на човек, в зависимост от това за колко дни е круизът и по кое време на годината отпътува. Други круизни кораби, които са направили промени във връзка с бурята, според "Cruise Blog", са "Norwegian Jade", "Norwegian Breakaway", "Celebrity Beyond", "Carnival Liberty" и "Carnival Horizon".