Събота, 12 Oct 2024
        
Дестинации Новини Речни круизи

Опознайте Рона на борда на Riverside Ravel

   

  Google

Река Рона си проправя път през някои от най-зашеметяващите и исторически значими региони на Франция. Луксозните круизи на Riverside плават към най-доброто, което тази река може да предложи, като спират на няколко емблематични места с един от луксозните речни кораби: Riverside Ravel.

Авиньон, известен със своята средновековна архитектура, е основен акцент в круиза. Гостите могат да разгледат известния Понт Сен Бенезе и впечатляващия Папски дворец - една от най-големите и важни средновековни готически сгради в Европа. Богатата история на града и добре запазените му забележителности го превръщат в дестинация, която задължително трябва да се види.

Арл предлага друг поглед към миналото с добре запазените римски и романски паметници, включително римски амфитеатър, в който и днес се провеждат събития. Арл е известен и с връзката си с Винсент ван Гог, който създава много от своите шедьоври тук.

Ле Бо дьо Прованс, често определяно като едно от най-красивите села във Франция, пренася посетителите назад във времето с калдъръмените улици и историческите каменни къщи.

Средновековната крепост на селото, Château des Baux, предоставя впечатляващи гледки и усещане за богатата история. Освен това Carrières de Lumières предлага завладяващо мултимедийно художествено шоу в бивша кариера, което създава уникално културно преживяване.

Регионът Камарг, известен с уникалната си дива природа и природна красота, е друга ключова спирка. Гостите могат да отидат на сафари с водач през този биосферен резерват на ЮНЕСКО, известен с розовите си фламинго, дивите коне и обширни влажни зони.

Вивие, малък град със значимо религиозно наследство, заема важно място в маршрута. Старинните улици на града и величествената катедрала "Свети Винсент" осигуряват очарователен фон за опознаване на миналото.

За любителите на храната и виното е важно посещението на Tain-l'Hermitage. Този град е известен с производството на вино и е дом на престижната фабрика за шоколад Valrhona, където гостите могат да се запознаят с процеса на производство и да се насладят на дегустации.



  Последни новини
  Анкета