Неделя, 08 Сеп 2024
        
Новини Оферти

Любимата круизна дестинация на българите са гръцките острови

   

  Google

Направено е ново проучване, което показва кои са най-популярните дестинации сред туристите за круизно пътешествие. Оказва се, че Карибите са на първо място по предпочитания, пише Стандартнюз. Компанията за туристическа застраховка All Clear класира над 100 круизни дестинации от всеки континент въз основа на обемите на търсене в Google между април 2023 г. и март 2024 г. Други впечатляващи маршрути са древните пристанища в Средиземно море и айсбергите на Антарктида.

Но пътешествието по тюркоазените води на Карибските острови остава най-популярно, особено за туристи от Литва, Швеция, Обединеното кралство, Гана, Кения, Мавриций и голяма част от Южна Америка. С над 2,8 млн. търсения за 11 месеца, летовниците изглеждат запалени да изследват осеяните с палми бели пясъчни пристанища, включително Castaway Cay на Disney и Perfect Day на Royal Caribbean в CocoCa, като част от следващата си почивка. Пътуванията, за да видите потъналото в слънце Средиземноморие и морския живот в Аляска, са втората и третата най-търсена дестинация съответно с 2,1 млн. и 1,8 млн. търсения, отбелязва Independent.

Установено е, че средиземноморските пътувания са особено привлекателни за европейците, търсещи Испания, Франция и Италия, докато австралийците и новозеландците копнеят да открият Антарктика, а идиличните Малдиви са най-привлекателни за азиатските пътници. Любимата круизна дестинация на нашите сънародници се оказват гръцките острови, които са фаворити и на нидерландците, и на белгийците. Румънците пък искат да плават по Дунав, а хърватите и гърците – из Средиземноморието. За германците, словаците, чехите, австрийците, поляците и италианците най-желан е круизът по Нил. Испанците и французите пък искат да обиколят Средиземноморието по вода.

Ако и вашата мечта за пътуване са гръцките острови, възползвайте от невероятните оферти на Ocean Travel и резервирайте вашето незабравимо пътуване на кораб.